Een van de meest talentvolle (en één van mijn favo) chefs opent 101 Gowrie

101 Gowrie is het nieuwe restaurant van chef Alex Haupt. De naam van deze talentvolle chef heb je wellicht eerder gehoord in één adem met Hoofdstad Brasserie (in Hotel l’Europe) en Ron Gastrobar Oriental. Alex komt uit Australië en heeft Japanse en Duitse roots en o o wat kan deze jonge chef koken. Afgelopen januari vertrok hij bij Hoofdstad Brasserie met de intentie een eigen restaurant te beginnen. En het goede nieuws is dat dit restaurant eraan zit te komen: 101 Gowrie gaat het nieuwe restaurant van Alex Haupt heten en gaat vanaf dinsdag 27 november open.

Direct reserveren bij 101 Gowrie

101 Gowrie Amsterdam restaurant de Pijp

Alex werkt bizar netjes en schoon en heeft ook nog tijd om met je te kletsen

101 Gowrie restaurant in de Pijp

En dit nieuwe restaurant gaat neerstrijken in de Amsterdamse Pijp, op de Govert Flinckstraat 326 om precies te zijn. Ik was best wel benieuwd naar hoe en wat we kunnen verwachten van dit nieuwe restaurant, dus ik belde Alex zelf even. Het is altijd te leuk om met Alex te bellen en te kletsen over eten en wat hij nu weer van plan is. Hij vertelt dat hij nadat hij weg is bij Hoofdstad Brasserie even lekker zijn ding heeft gedaan en hier en daar heeft gekookt. 101 Gowrie zit nu volledig in de verbouwing en hij wil nog niet teveel kwijt over het concept ‘just in case things change’. Ik begrijp het volledig, maar oh wat ben ik nieuwsgierig! Ik heb vaker mogen snoepen van de culinaire creaties van deze talentvolle chef en ik weet dat hij iemand is ‘who likes to push the boundaries’. Hij is een beetje rebels en niet bang dingen anders te doen. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van 101 Gowrie. Maar ik moet dus nog even geduld hebben. Alex stuurt mij nog wel even zijn teaser press release. Hierin staat: ‘You can expect thoughtful and delicious food, honest and warm service; and beverages you’ll want to take to bed with you.’ Klinkt goed. Één ding kan ik vast van hem aannemen, het wordt anders dan andere zaken. Hij gaat zijn roots verwerken in zijn gerechten en veel met lokale producten werken en mensen no bullshit eten serveren.

101 Gowrie the past meets future

De naam ‘101 Gowrie’ is een verwijzing naar de jeugd van Alex. Het is het adres in Australië waar Alex opgroeide en zijn jeugdherinneringen zullen terug te vinden zijn in het nieuwe restaurant in de Pijp.

Restaurant 101 Gowrie Alex Haupt

De gegrilde ananas met een lak van bourbon is één van de signature dishes van Alex.

Chef Alex Haupt opent ergens eind deze zomer zijn eerste restaurant in De Pijp in Amsterdam.

101 Gowrie
Govert Flinckstraat 326
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Diner
Reserveren kan via de website van 101 Gowrie
, door te bellen naar +31 20 334 64 18 of via het formulier hieronder.


icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
101 Gowrie

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

101 Gowrie 52.355700, 4.896400

Tags: chef Alex Haupt opent eigen restaurant | nieuw restaurant in Amsterdam | nieuw restaurant in de Pijp Amsterdam | nieuw restaurant op de Govert Flinckstraat in Amsterdam

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Jackie Amsterdam dakterras
De Bijlmer heeft er een heel erg cool dakterras bij

Een terrasje pakken in de Bijlmer kan vanaf vandaag bij Jackie Amsterdam. Lees verder

Sluiten