10x takeaways bij de leukste parken en bossen van Amsterdam

Oei wat lekker, het wordt dit weekend gewoon lenteweer!

En dat betekent dat we naar buiten willen en op zoek gaan naar groene oases, uiteraard met maximaal twee personen en op gepaste afstand. Met dit mooie weer zullen de meeste mensen naar het Vondelpark, Oosterpark en Westerpark rennen. Meh die drukte hoeft niet want er zijn gelukkig genoeg verborgen groene spots in Amsterdam waar je even lekker een frisse neus kunt halen, kunt genieten van het mooie weer en ook nog eens wat lekkers te eten of te drinken kunt afhalen. En je pakt gewoon je fiets of de benenwagen naar één van deze verborgen takeaway spots in de Amsterdamse groene oases. Bonus: je steunt ook deze horeca ondernemers die niet op de gangbare plek zitten.

House of Bird in het Diemerbos

Het proeflokaal van bierbrouwerij Bird zit pal in het Diemerbos in Amsterdam Zuidoost. Ze hebben momenteel een winterkraam opgetuigd waar je allerlei lekkers zoals, warme drankjes, zoete lekkernijen, lunch, grote fles vers getapt bier, delicatessen on the go kunt afhalen zodat je daarmee het Diemerbos in kunt duiken. En bij terugkomst kun je gelijk een maaltijd voor thuis meegrissen.

House of Bird
Diemerbospad 1a|
Diemen

De winterkraam van House of Bird is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer info over House of Bird

Pompet in het Noorderbos

Even een patatje boeuf of een lekkere flammkuche afhalen bij Pompet en daarna hop het Noorderbos in. Hoe lekker is dat? Je bent welkom om spontaan langs te komen, maar met een pre order doe je ze nog een grotere plezier. Dat kan door te mailen naar info@pompet.nl.

Pompet
Floraparkweg 1
Amsterdam Noord
website

Afhalen kan op vrijdag en zaterdag van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Bakkerij Brood van As bij het Flevopark

Restaurant As is helaas na jarenlang in het Beatrixpark geshined te hebben gesloten. Voor iedereen die fan is van hun broden is er goed nieuws, want de bakkerij gaat wel gewoon door. Die is verhuisd naar de Conradstraat 471 in Amsterdam Oost. Op het plekje vlakbij Amsterdam Roest waar Rosa & Rita zat. Naast het alom bekende vers gebakken brood kun je bij Bakkerij Brood van As ook lekkers zoals ingeblikte visjes, zuivelproducten, kaasjes, maar ook bijvoorbeeld focaccia belegd met gerookte aardappel, zuurkool van Thull’s, crème crû en bieslook of vers handgedraaide kroketten. Terwijl je dit uit het vuistje opsmikkelt kun je lekker een wandeling maken door het Flevopark of langs de IJhaven.

Bakkerij Brood van As
Conradstraat 471
Amsterdam Oost

Openingstijden:
Woensdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 15.30 uur
Zaterdag van 9.00 uur tot 14.00 uur
website

Restaurant Merkelbach in Park Frankendael

Park Frankendael blijft mijn favoriete park. Je kunt er dan ook te gek wandelen. En om je wandeling extra fijn te maken kun je op vrijdag tot en met zondag langs Restaurant Merkelbach struinen voor thee, koffie, warme soep of tosti’s to go. Nog geen plannen voor de lunch of het avondeten? Ze zeten graag hun Syrische kok Shawed in het zonnetje. Shawed maakt namelijk elke zaterdag en zondag een Syrische maaltijd voor thuis. Hoe leuk is dat! Je kunt de lunch online bij ze bestellen en bij ze afhalen.

Let op! Je kunt hier niet met contant betalen.

Restaurant Merkelbach
Middenweg 72
Amsterdam Oost

Openingstijden:
Vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur

Restaurant De Kas in Park Frankendael

Nog zo’n fijne spot in Park Frankendael: Restaurant De Kas. Hun open tuin/pop-up deli shop is donderdag tot en met zondag geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur. En daar regent het koffie to go, appeltaartjes, glühwein, huisgemaakte soepjes, sandwiches en meer die je al wandelend door het park kunt op smikkelen. Maar ook voor zuurdesembrood, veggies en flessen wijn voor thuis zit je hier goed.

Restaurant De Kas
Kamerlingh Onneslaan 3
Amsterdam Oost
website

Het Bosch bij De Nieuwe Meer

Restaurant Het Bosch is een van de best bewaarde geheimen in Amsterdam Zuid. Normaal gesproken is het op het prachtige terras met uitzicht over De Nieuwe Meer en de ondergaande zon bijzonder goed vertoeven. En speciaal voor het mooie weer kun je zondag 21 februari de chef een picknickmand voor je laten samenstellen. Uiteraard kun je ook een gekoelde fles wijn bij krijgen. Daarna kun je aan de waterkant chillen. Liever niet op de grond zitten? Je kunt ook een zitzak bij ze reserveren zodat je super comfy zit.

Het Bosch
Jollenpad 10
Amsterdam Zuid
website

De Ceuvel bij het Noorderbos

Maak een rondje door het Noorderbos, maar vergeet niet eerst een pitstop te maken bij De Ceuvel. Deze topspot in Amsterdam Noord is tijdens de coronalockdown omgetoverd tot de Ceuvel Supermarkt waar je lekkere hebbedingetjes van duurzame producenten kunt shoppen en de Ceuvel Traiteur waar je maaltijden en hapjes kunt afhalen.

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2 t/m 6
Amsterdam Noord
website

Openingstijden:
De Ceuvel Supermarkt: dinsdag en woensdag van 10.00 uur tot 18.00 uur
De Ceuvel Traiteur: donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur

tHuis aan de Amstel bij Park Somerlust

tHuis aan de Amstel moet wel in één van de schattigste huisjes van Amsterdam Oost gevestigd zijn. Hier kun je koffie, verse gember thee, croissantjes en dingen voor de lunch afhalen (zoals een soep to go). Daarna kun je een plekje in park Somerlust of aan de Amstel zoeken om je zojuist gekochte waar lekker op te eten.

tHuis aan de Amstel
Korte Ouderkerkerdijk 45
Amsterdam Oost
website

Openingstijden:
Maandag tot en met woensdag van 11.00 uur tot 18.30 uur
Donderdag tot en met zondag van 9.30 uur tot 18.30 uur

Hotel Buiten aan de Sloterplas

Maak een rondje om de Sloterplas en vergeet vooral niet even te stoppen bij Hotel Buiten om een take away lunch of een koffie to go mee te grissen. Neem ook een kijkje bij hun traiteur waar je wijntjes, bieren en andere lekkere dingen kunt scoren.

Hotel Buiten
Th J Lammerslaan 3
Amsterdam Nieuw-West
website

Openingstijden:
Woensdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 19.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur

Distilleerderij ’t Nieuwe Diep in het Flevopark

Distilleerderij ’t Nieuwe Diep in het Flevopark blijft één van mijn favoplekjes. Vorige week werd er nog volop geschaatst op het meer, maar deze week kun je in het Flevopark wandelen. Misschien spot je de schildpadden wel!

Nu het proeflokaal van de distilleerderij gesloten is kun je flesjes drinken afhalen en koffie, taart, gloeiappel of één-borrel-flesjes afhalen.

Distilleerderij ’t Nieuwe Diep
Flevopark 13
Amsterdam Oost
website

Geopend elke zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Ook interessant

Verborgen groene oases in Amsterdam | tofste takeaways in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
DimSum District Asian food Shanghai Bistro Amsterdam beste restaurants 2017
Zo maak je mooie (food)foto’s met je iPhone 11

Foto's maken van eten is naast mijn werk ook een uit de hand gelopen hobby. Vroeger sleepte ik mijn giga...

Sluiten