5 tips om je theorie-examen te halen

Ben je bezig met je rijbewijs te halen en kijk je op tegen het leren voor je theorie-examen? Of heb je er moeite mee om je examen voor je theorie te halen? Geen nood! Met deze vijf handige tips om je theorie-examen te halen maak je er iets leuks van en vergroot je de kans dat je maar één keer op hoeft voor je theorie-examen zodat je zo snel mogelijk de weg op kunt met je behaalde rijbewijs. Nog wel even je praktijk examen halen hè.

Plan je examen op tijd

Wanneer je gaat leren voor je theorie is het wel zo handig als je weet naar welk moment je precies toewerkt en dat je jezelf genoeg tijd geeft om de stof te beheersen. Vraag je theorie-examen bij het CBR om die reden op tijd aan zodat je gewenste theorie-examendatum nog beschikbaar is. Zorg er hierbij voor dat je niet te lang hoeft te wachten totdat je examen mag doen, maar zorg er ook voor dat je examen niet te snel plaats vindt. Zo kun je een goede planning maken om te blokken voor je theorie.

Begin op tijd met studeren

Een planning alleen is niet genoeg. Zorg ook voor een planning waarbij je jezelf genoeg tijd geeft om de stof te bestuderen en te oefenen. Hou ook rekening met dagen dat je niet kunt leren of activiteiten die tussendoor komen. Flexibiliteit in je planning geeft je de ruimte om onverwachts even iets anders te kunnen doen zodat je niet gelijk achter loopt als je even van je schema afwijkt. Werk dan wel even je planning bij zodat je nog goed op schema blijft liggen.

Leer alle theorie

Hoe verleidelijk het ook is om alleen de stof te leren dat makkelijk is en dat je herkent uit je praktijkexamen, alle theorie dat in je theorieboek staat is van belang voor het examen. Ja dus ook de regels over hoeveel je je auto mag belasten en regels waarvan je denkt dat je ze (in eerste instantie) niet zelf in de praktijk zult toepassen. Tijdens je theorie-examen kunnen er ook over deze passages vragen gesteld worden dus het is dan goed dat je de antwoorden op deze vragen weet. Dus plan tijd in om alle stof te leren. Vaak zie je ook dat mensen vol goede moed beginnen aan een theorieboek en dat naarmate de tijd en de stof vordert, de aandacht minder wordt. Een goede tip is om eerst het boek van voren naar achteren te bestuderen en vervolgens van achteren naar voren. Zo worden de achterste passages de eerste en begin je daar met frisse energie aan.

Oefening baart kunst

Je leert pas echt goed rijden zodra je je rijbewijs hebt zeggen ze. Hetzelfde geldt voor de theorie. Je kunt theorie blijven rammen, maar het beste is om de toepaste kennis ook te oefenen met praktijkvoorbeelden. Op deze manier onthoud je namelijk de regels beter. Tegenwoordig heb je hele handige websites waar je je theorie-examen kunt oefenen aan de hand van video’s, handige 3D-plaatjes, eenvoudige uitleg van waarom een antwoord fout is en uitgebreide fout-analyses. Het handig is dat de vragen die vaak verkeerd worden beantwoord op het examen extra vaak de revue passeren zodat je die vaker kunt oefenen en op het examen dus wél goed kunt beantwoorden. Door op deze manier je theorie te oefenen begrijp je de stof veel makkelijker en kun je de regels makkelijker toepassen waardoor de kans dat je je examen haalt wordt verdrievoudigd! Oh en extra fijn, het is ook nog eens gratis. Probeer het maar eens uit en test je kennis van de autotheorie.

Maak er iets leuks van

Heb je tien vragen goed beantwoord tijdens het oefenen? Beloon jezelf dan met een zelfbedacht cadeau. Een snack, een schouderklopje of bedenk wat anders tofs. Maak het nog wat leuker en probeer je persoonlijke record te verbreken. Ken je andere mensen die ook aan het blokken zijn voor hun theorie-examen? Maak er dan een competitie van met een rangorde voor wie de meeste vragen goed heeft. Zo kun je elkaar stimuleren om het steeds beter te doen.

Logisch denken

De theorie is niet bedoeld om je te pesten. De regels zijn bedoeld om de doorstroom van het verkeer te optimaliseren en om ongelukken te voorkomen. Wanneer je twijfelt over welke antwoord het juiste is, gebruik dan ook eens je gezonde verstand. Daarmee kom je een heel eind.

Heel veel succes met oefenen en leren voor je theorie!

Theorie-examen halen | theorie leren | oefenen voor je rijbewijs theorie

Foto credits: Clay Banks (hoofdfoto) CHUTTERSNAP

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Nomnom phò Vietnamees streetfood
Dit zijn de tofste nieuwe takeaways

Vorig jaar werd de takeawaytrend (gedwongen door de lockdowns) flink ingezet. Lees verder

Sluiten