Stylish dining bij 5&33 Amsterdam

Alleen al vanwege het interieur is het erg fijn bij bar restaurant 5&33. Gedimd licht, stijlvolle stoelen, kleine hoekjes en natuurlijk de open haard. Lekker een tikkie mysterieus.

We zitten net en bijna direct krijgen we heerlijke crunchy courgette frietjes en gegrilde pádron pepertjes op tafel om alvast van te knabbelen. Oeh vooral de gefrituurde courgettereepjes gaan er goed in.

Restaurant 5&33 courgette frietjes

 

 

 

charcuterie 5&33 5&33 restaurant buratta

Wat extra leuk is aan onze tafel, is dat we goed uitzicht hebben op de open keuken en de keukenbrigade volop in actie kunnen zien.

Restaurant 5&33 Amsterdam

De Taglioni met zwarte truffel en Parmezaanse kaas is fijn vanwege de eenvoud en puurheid. De pasta is lekker al dente, de truffel zacht en zeker niet overheersend en de saus lekker romig. Wat een goed gerecht.

5&33 restaurant Amsterdam pasta 5&33

En dan komt toch wel de topper van de avond op tafel: risotto met verse tuinbonen, munt en Pecorino. Wauw, dit is niet normaal lekker. De fluweelzachte risotto, de knapperige boontjes, het frisse van de munt en de zoute schapenkaas combineren waanzinnig met elkaar. We zijn het unaniem eens, dit gerecht verdient de hoofdprijs!

5 and 33 restaurant Amsterdam

En ja hoor, we maken nog wel even wat ruimte voor het gegrilde kippetje en de geroosterde aardappeltjes. Heerlijk die Bourgondische opmaak van het stoere bord. Het kippetje is goed op smaak en lekker mals. De aardappels krokant van buiten en zacht van binnen.

Restaurant 5&33 kip en aardappels 5&33restaurantamsterdam

Restaurant 5&33 Amsterdam centrum

 

Om de avond goed af te sluiten, lekker ijs en vers fruit. Hmmmm!

5&33dessert

 

Ook voor een cocktailtje op een G&T zit je bij 5&33 goed. Op de relaxte banken bij de bar kun je lekker onderuit zakken met een lekker drankje.

bar restaurant 5&335&33 cocktailbar

 

Restaurant bar 5&33 is gewoon een fijne stijlvolle spot om echt even te genieten van je eten en gezellig met je vriend(en) te eten en/of te drinken. Voortreffelijk eten, attente bediening, waanzinnig goede wijnen en een mooie setting. Het heeft alle ingrediënten voor een gezellige avond.

 

5&33
Martelaarsgracht 5
Amsterdam centrum
Ontbijt |lunch | brunch |borrel | diner

5and33.nl

Translate»
Lees vorig bericht:
caribischrestaurantplatoloco
Go Caribbean crazy bij Plato Loco

We hadden geen betere avond kunnen uitkiezen om bij het nieuwe Caribisch restaurant Plato Loco aan te schuiven. Lees verder

Sluiten