7x met een Frans tintje

Frankrijk is hotter dan hot. Hotspots met een Franse kaart poppen uit de grond. Van restaurants met Franse klassiekers tot aan spots met Asian (street) food met een Frans tintje. Dit zijn de leukste nieuwe spots die je doen verlangen naar het land van du pain et du vin.

ADAM op de Overtoom

Restaurant ADAM was er al vroeg bij. Eind vorig jaar gingen de deuren open en ook dit jaar stelen ze de show met hun Frans geïnspireerde gerechten.
Lees meer over ADAM.

Restaurant ADAM Amsterdam nieuw restaurant

Terpentijn op het Rokin

Asian meets French bij restaurant Terpentijn. Bij deze leuke hotspot is het een goede mix van Aziatische en Franse smaken. Denk Asian style steak tartare, dat wil je toch gewoon proberen!
Bekijk de yummie noodlessoen, veggie salad en noodlessoep van Terpentijn.

Terpentijn Amsterdam restaurant

Bar Breitner

De witte metrotegeltjes, de gezellige houten tafeltjes en de kaart. Alles aan Bar Breitner ademt de Parijse sfeer. Het is hier altijd gezellig en de garnalenkroketjes met wijn gingen er bijzonder goed in.
Lees meer over Bar Breitner.

Bar Breitner Amsterdam nieuw Westerpark lunch diner borrel

Brasserie Frans in de Pijp

Franser kun je het niet krijgen dan bij Brasserie Frans op de Frans Halsstraat in de Pijp. Zittend aan de stijlvol met wit linnen gedekte tafels is het goed vertoeven. En koken kunnen ze hier zeker ook maar al te goed!
Zo ziet een avondje bij Brasserie Frans eruit.

Brasserie Frans Amsterdam

Metropolitain op het Rokin

Ontbijten of lunchen zoals de Fransen het doen kan bij het nieuwe Metropolitain op het Rokin. Wat dacht je van wentelteefjes, Franse crêpes, croque monsieur of eggs Benedicts. Sounds good right?
Lees meer over Metropolitain.

Metropolitain Amsterdam Rokin

Café de Paris

Op de kaart van de nieuwe hotspot Café de Paris (voormalig Bar Italia) op het Rokin staan Franse golden oldies zoals coq au vin, steak frites, crème brûlée, tarte tartin en nog veel meer. Maar ook voor heerlijke cocktails na een lekker Frans diner zit je bij Café de Paris goed.
Meer over Café de Paris.

Cafe de Paris Amsterdam restaurant bar

BARDOT

Op de Limburg Stirumstraat in Westerpark zit het nieuwe BARDOT. Met zo’n naam mag je wel een Frans sfeertje verwachten. Ideale plek voor een (Frans) wijntje, garnalenkroketjes of oesters.
Meer over BARDOT.

BARDOT Amsterdam restaurant bar

Translate»
Lees vorig bericht:
Koken op de set van A’dam – E.V.A.

Ik kijk al jarenlang met veel plezier naar de serie A'dam - E.V.A. Ik kan me nog goed herinneren hoe...

Sluiten