Bijzonder uit eten: De Kas in Amsterdam oost

Al vanaf de ingang van Park Frankendael in Amsterdam Oost torent het enorm glazen gebouw met grote ronde schoorsteen van restaurant De Kas boven de bomen uit.

Van binnen is het gebouw van restaurant De Kas minstens zo indrukwekkend als de buitenkant. Een dak van glas, glazen puien en plafonnières die doen denken aan ‘super size’ kwallen. Het voelt alsof ik in een grote aquarium ben beland.

Topservice

Vanaf het moment dat je over de drempel stapt bij restaurant De Kas in Amsterdam Oost begint het proces van in-de-watten-leggen. Allereerst de enthousiaste begroeting, gevolgd door het geduld waarmee je jas netjes wordt aangenomen en weggehangen. Daarna de vriendelijke hostess die je rustig begeleidt naar je tafel, terwijl je links en rechts hartelijk wordt begroet door haar eveneens enthousiaste bedieningscollega’s en de koks in de open keuken.

Buiten bij restaurant De Kas

Daar blijft het niet bij, ook de rest van de avond is de bediening attent, alert en aanwezig zonder op je zenuwen te werken.

Aan tafel bij restaurant De Kas

Bij Restaurant De Kas hebben ze geen papieren menukaart, ze werken namelijk met een vast menu dat dagelijks bepaald wordt aan de hand van wat er voor handen is uit de eigen kweekkas. Uiteraard ben je vrij om aan te geven wat je niet mag of niet lust.

Seizoensgroenten om te delen

Bij de eerste gang werd mijn vermogen en wil om te delen even flink op de proef gesteld. Het voorgerecht bestaat namelijk uit een soepje geheel voor mezelf en twee gerechten om rond te laten gaan.

Seranoham met pastinaakrolletjes

Seranoham bij De Kas

 

De pompoensoep met kreeft smaakt waanzinnig

De pompoensoep met kreeft smaakt waanzinnig

 

Bijzondere combinatie: witlof met olijven

Bijzondere combinatie: witlof met olijven

Het voorgerecht bestaat uit een fijn palet van groenten uit het seizoen. De soep smaakte naar meer, de witlof en serranoham waren zeker prima. Goed bereide gerechten, maar geen sensationele smaken of culinaire verrassingen. Het feit dat ik zonder moeite de gerechtjes wilde delen, zegt al genoeg…

Een winters hoofdgerecht

Het hoofdgerecht bestaat uit vlees, twee flinke lappen vlees. Gelukkig geloven ze bij Restaurant De Kas niet in minuscule porties.

Kalfslende en kalfssukade: niet te versmaden

Kalfslende en kalfssukade: niet te versmaden

Het vlees smelt op de tong (vooral de lende) en de jus is lekker krachtig van smaak. Daarbij een stevige aardappelpuree en kleurrijke worteltjes. Dit lekker winterse gerecht is helemaal top.

Een zomers dessert

Van de stevige winterse puree naar een fruitig zomers dessert bij restaurant De Kas.

Een fruitig zomers dessert

Een fruitig zomers dessert

De frisse trifle die bij De Kas op tafel wordt getoverd is met een klein zuurtje en door de verschillende texturen en smaken een hele sensatie voor de mond. Ook al is het hartje winter, dit nagerecht gaat erin als een zonnetje.

Het glazen huis van restaurant De Kas

Geen stijf gedoe

Ik had een stijf en opgedirkt sfeertje verwacht bij Restaurant De Kas, maar dat viel gelukkig reuze mee. Ook zaten er opvallend veel jongere eters te genieten van de kookkunsten van de keukenbrigade.

Restaurant
De Kas in Amsterdam-Oost is een ideale plek voor een bijzondere avond. Ik voelde me er als een vis in ehh een groot aquarium. Een avondje uit eten bij dit restaurant is wat aan de prijs, dus leuk om te bewaren voor een speciale gelegenheid.

Restaurant De Kas
Kamerlingh Onneslaan 3

Amsterdam-Oost

Restaurant De Kas is open voor:
lunch: maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur
diner: maandag tot en met zaterdag van 18.30 uur tot 22.00 uur

Nog zo’n bijzondere ervaring is dit restaurant

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Sla saai? Niet bij Venkel en SLA

De tijd dat een salade nog bestond uit een paar  Lees verder

Sluiten