Scoop: BAUT opent in Amsterdam West

BAUT is natuurlijk een pop-up restaurant pur sang. Als één van de eersten durfden zij het aan om voor een tijdelijke restaurant te gaan. Ik kan me de eerste BAUT aan de Wibautstraat in Oost nog heel erg goed herinneren. Vanaf je tafel keek je zo de open keuken in en op de muur hingen scheurletters waar het aantal dagen dat we nog van BAUT konden genieten af te lezen viel. Daarna popte BAUT op naast het Olympisch Stadion in Zuid, doemde het op bij de Zuidas, maakte het haar opkomst in het oude V&D gebouw in het centrum, verblijdde het Amsterdam Oost met BAUT Paradijs waardoor ze Oostpoort een stukje cooler maakte en nu is dan eindelijk Amsterdam West aan de beurt. Want de zesde BAUT opent in West!

BAUT West opent heel erg binnenkort

En het fijne aan de nieuwe BAUT West is dat ze deze maand nog open gaan. Ja je leest het goed. Vanaf 27 januari gaan ze LOS bij deze nieuwe BAUT en dat is uiteraard waanzinnig nieuws voor de fanbase van dit rondtrekkende restaurant.

Ok ok, nu wil je natuurlijk weten wáár in West deze nieuwe BAUT in West open gaat. Op de Spaarndammerstraat 40 om precies te zijn. In een best wel heel erg cool gebouw, namelijk in een oude kapel wordt er straks BAUT style gekookt.

Meer dan alleen een culinair festijn

Dat chef Michiel van der Eerde wel kan koken weten we inmiddels wel. Dus je nieuwe favo spot in de Spaarndammerstraat om een vorkje te prikken is bij deze in de maak. En dit keer gooien ze er bij BAUT nog even een schepje bovenop, want naast je buikje vullen met culinaire creaties kun je ook terecht voor kunst, cultuur en muziek.

Op de begane grond eet je overigens anders dan op de eerste verdieping dat wordt omgedoopt tot BovenBAUT waar je naast een hapje eten ook exposities, events en een programma vol muziek tegenkomt. Bij Bar BAUT kun je overdag bijzonder goed koffieleuten en is het wel een hele fijne plek om je lunchtijd door te brengen en wanneer de avond valt is het een ideale spot om drankjes te doen.

Studio Noun

Ook zo waus van de inrichting van BAUT? Nou dan heb ik goed nieuws voor je, want ook dit keer heeft Sandra Planken van designbureau Studio Noun de inrichting op zich genomen.

BAUT
Spaarndammerstraat 460
Amsterdam West | Spaarndammerbuurt
Lunch | brunch | borrelen | diner

[mapsmarker marker=”473″]

Translate»
Lees vorig bericht:
The Chefsclub Amsterdam pop-up restaurant
(Sterren)chefs openen pop-up restaurant

Wauw er komt wel een heel bijzonder pop-up restaurant aan: The Chefsclub. Lees verder

Sluiten