Israeli streetfoodlovers kunnen hun hart ophalen bij Bepita Pita Kitchen

Bepita Pita Kitchen is een van de foodstands The Food Department.

Je weet wel de nieuwe foodhal dat zich schuilhoudt op de bovenste etage van winkelcentrum Magna Plaza.

Links van de main bar bevindt zich deze fraaie Israëlische streetfoodparadijs. Je kunt kiezen om jezelf te parkeren aan een hoge tafel, maar wij willen graag dichtbij het vuur zitten en de koks in actie zien dus wij gaan aan de u-vormige open keuken zitten.

Bepita Pita Kitchen Amsterdam

‘It’s chili paste. It’s very strong. Can you handle spicy?’ één van de Bepita mannen reikt me een stukje pita met zijn pittige chilipasta aan en dat moet ik natuurlijk wel proberen. En man wat is het heet, ik sta in de fik, maar ik vind het geweldig. Later staat mijn hele mond nogmaals in de brand als ik een hele oranje peper in mijn mond steek. Huilen natuurlijk, maar wel dik genieten. In onderstaande video kun je zien hoe ik met tranen in mijn ogen vertel hoe lekker ik het vind haha.

‘Here try this, it’s falafel,’ een stuk minder pittig maar minstens zo lekker is de kikkererwtenballetje. Hij heeft een mooi krokant korstje en is één en al smaak.

We krijgen een menukaart in onze handen gedrukt maar eigenlijk hebben we geen zin om te kiezen en we laten ons graag verrassen. Binnen no time staat onze keukenbar vol met de volgende smakelijke verrassingen: baby bloemkool uit de oven met tahini, krokante stukjes pita met hummus, aarais (gegrilde pita gevuld met lamskebab geserveerd met tahini en augurken), gegrilde veggies zoals prei, tomaat, paarse ui en de oranje peper en een sabich (pita gevuld met gefrituurde aubergine, hummus, bruin ei, salade, tahini, amba (Israëlische saus met oa mango) en chilipasta).

Wauw wat een feest van Israëlisch streetfood is dit. Alles is zo vers en heeft zo ontzettend veel smaak. De aarais is zo mooi krokant van buiten en een smaakbom van binnen. De bloemkool is er eentje waar ik maar niet vanaf kan blijven en de sabich is een handvol met heerlijkheid.

Echt wat is eten bij Bepita Pita Kitchen toch fijn. Zeker een keertje doen als je in de buurt bent van de Magna Plaza en trek hebt in gruwelijk fijn Tel Aviv streetfood.

Bepita Pita Kitchen @Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182I
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | borrel | diner | take out | delivery

Bekijk hun Facebookpagina

Openingstijden Bepita Pita Kitchen:
Maandag tot en met zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”228″]

Tags: pita eten in Amsterdam | Israëlisch streetfood in Amsterdam Centrum | Tel Aviv streetfood Amsterdam Centrum | Israeli streetfoodlovers kunnen hun hart ophalen bij Bepita Pita Kitchen | eten bij The Food Department foodhal in Magna Plaza

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Lars met open keuken chefs
5 redenen waarom je heel snel moet eten bij Restaurant Lars in de Houthavens

Ik ging dineren bij Restaurant Lars Amsterdam en was totaal niet voorbereid op wat me te wachten stond. Lees verder

Sluiten