Bernie’s Beach Club en Bar & Kitchen must try spots in Zandvoort

Amsterdam heeft veel, maar er is één ding dat mijn mooie stad niet heeft strand en zee. Dus op warme dagen (zoals vorige week woensdag) tuf ik graag in mijn autootje richting de Nederlandse kust op zoek naar verkoeling. Mijn laatste ontdekking aan het strand zit in Zandvoort: Bernie’s Beach Club. De nieuwe strandtent van Prins Bernard van Oranje is nog maar nét open en dat vroeg natuurlijk om een middagje sneak peeken.

Bernie's Beach Club Zandvoort

Bernie’s Beach Club pop-up strandtent

Je vindt deze pop-up strandtent op de spot waar voorheen George zat. Compleet met privé parking, maar liefst twee zoete zwembaden (waarvan eentje verwarmd halleluja), een chille bar, te relaxte strandbedjes en een koprol van het strand vandaan. Eenmaal geïnstalleerd bij Bernie’s Beach Club wil je gewoon niet meer weg.

Bernie’s Bar & Kitchen op het circuit van Zandvoort

Ok één goede reden om jezelf van je beach chair te lichten is om naar de overkant te gaan, naar het circuit van Zandvoort. Want daar vind je de grote broer van Bernie’s: Bernie’s Bar & Kitchen. Dit nieuwe restaurant is een goed gelukte zaak met een interieur waar je ‘u’ tegen zegt. Tank Interior is verantwoordelijk voor de easy on the eyes inrichting.

In de keuken staat chefkok Wouter Berghuis. Chef Berghuis heeft hiervoor 14 jaar lang als souschef gewerkt bij het met één Michelinster bekroonde restaurant Cheval Blanc. Dus je kunt je wel voorstellen wat voor mooie gerechten er hier de keuken uit komen. Uiteraard kregen we ook een voorproefje van het nieuwe menu. Er wordt zoveel mogelijk met biologische producten gewerkt. De chef komt zelf uit de buurt en probeert dan ook zoveel mogelijk van wat er in de streek te vinden is in zijn dishes te verwerken.

Vanaf ’s morgensvroeg kun je hier al komen aanwaaien voor een lekker ontbijtje. Bijvoorbeeld voor een kommetje muesli van korenmolen De Zandhaas uit Santpoort. ‘Alleen een bezoek aan de molen is een ware beleving,’ aldus Wouter.

Chef Wouter Berghuis

Terwijl we knabbelen van de fijne gerechten zien we een coureur driftend door de bekende Tarzanbocht trekken. Ok, dit is best wel cool. En vanaf het dakterras heb je een waanzinnig uitzicht over het hele circuit met daarachter de duinen.

Rondje over het circuit in een Aston Martin

En het wordt nog cooler, want we mogen zelf ook een rondje over het circuit doen. ‘Wat wil je? Een Mercedes, Ferrari, Porsche, Lamborghini of Aston Martin?’ Doe mij maar de James Bond auto 🙂

Wow wat een ervaring om in een wagen met zoveel powerrrr over het circuit te mogen crossen. En te gek dat je nu dus gewoon stylish een hapje voor of na je rondje circuit kunt eten bij Bernie’s. Oh en er komt ook een dakterras, dus ook met mooi weer zit je hier goed!

Bernie’s Beach Club
Boulevard Barnaart 65
Zandvoort

Bernie’s Bar & Kitchen
Burgemeester van Alphenstraat 108
Zandvoort

Translate»
Lees vorig bericht:
Chin Chin Club karaokebar Amsterdam
Chin Chin Club Amsterdam nieuwe foodspot en club op de Rozengracht

Chin Chin Club wordt een nieuwe underground spot op de Rozengracht. Lees verder

Sluiten