Bierfabriek heropent in oude Harkema

Franse bio boerderijkippetjes van de grill en home brewed bier, what’s not to like? Bierfabriek Amsterdam was één van de eerste bars dat zelf hun biertjes brouwde op locatie en was al jaren een begrip op het Rokin. Tel daarbij de juicy bbq chicken bij op en je kunt wel raden waarom het er altijd stampus vol was.

Nu deze beer and chicken walhalla is verhuisd naar het pand waar voorheen Harkema zat, is het tijd voor een bezoek aan hun nieuw onderkomen.

bierfabriek

Wil je zelf je biertjes tappen? Neem dan plaats aan de tafels met tap, weet je zeker dat je de hele avond niet droog staat. Je kunt kiezen uit drie soorten bieren: Puur (niet huisgebrouwen) rosso en nero (de laatste twee wel huisgebrouwen).

bierfabriek-amsterdam-bar-restaurant-centrum

Ze hebben Harkema flink onder handen genomen en er echt hun eigen twist aan gegeven. I like what they did with the place. Het is stylish, stoer en cosy tegelijk.

Reserveren bij De Bierfabriek Amsterdam

bierfabriek-brouwerij-amsterdam

Maar er is meer! Want ook al heb je de neiging gelijk rechtdoor te lopen als je de trap op komt om jezelf te installeren aan één van de tafeltjes, als je linksaf slaat en doorloopt kom je terecht in de beer lounge. Een bar in een bar, wat wil je nog meer! Hier is het nog een stukje more cosy en natuurlijk hebben ze ook hier hun signature beer op de tap.

bar-amsterdam-bierfabriek-centrum

Flame away. Het is jammer dat jullie dit niet kunnen ruiken, want wat een geuren komen er van de kippetjes af. Hmmm. Ik kan niet wachten om hun kippetjes te proeven.

bierfabriek-amsterdam-bbq-kip

bierfabriek-amsterdam-kip-chicken bierfabriek-amsterdam-beer-restaurant

Ik ben dik tevreden over het kippetje dat voor mijn neus staat. Lekker sappig, goed op smaak (de kippetjes worden een dag lang gemarineerd) en super mals. Niet zo gek dat er op een goede dag 600 tot 750 kippetjes de keuken uit gaan.

Bierfabriek Amsterdam centrum

Tip: Probeer de bbq saus (de linker van deze twee), want die smaakt zowel top bij de frietjes als de kippetjes.

Bierfabriek Amsterdam Nes

Bierfabriek is gewoon een hele chille spot om neer te strijken met een biertje en een kippetje. Trust me, als je eenmaal zit wil je voorlopig niet meer weg.

Reserveren bij De Bierfabriek Amsterdam

Bierfabriek
Nes 67
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | borrel | diner

[mapsmarker marker=”267″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Pita Amsterdam donner kebab
Pita popt up in de Foodhallen

Yes Pita is open in de Foodhallen in Amsterdam Oud-West. Na een tijdje geshined te hebben als pop-up in club...

Sluiten