Binnenkijken en proeven bij Fiona Amsterdam

Fiona Amsterdam authentica cocina Mexicana is geland op de Warmoesstraat in Amsterdam Centrum!

De fraaie gevel verraadt al een beetje wat voor fotogeniek interieur erachter schuil gaat. Scroll naar beneden om het kleurrijke interieur van Fiona te zien.

Fiona Amsterdam gevel Warmoesstraat

Mexicaanse chef Zahie Tellez

Autentica cucina Mexicana is de undertag van Fiona Amsterdam en dat slaat op Zahie Tellez. Zahie is een bekende chef uit Mexico en haar liefde voor de Mexicaanse keuken vind je terug in het menu van Fiona. Terwijl de vrouwelijke chef vertelt over de smaken van haar land straalt ze en het enige wat je daarna nog wilt is van haar creaties proeven. Chef Tellez zul je overigens niet vaak in de keuken van Fiona vinden. Ze is het brein achter het menu, maar chef Jef van Hout, die eerder bij Bord’Eau en Le Restaurant heeft gewerkt en eigenaar en chef was van The French Connection, zal de keuken dagelijks leiding geven.

Zahie Tellez Fiona Amsterdam restaurant
Zahie Tellez

Cocktailtje bij Fiona

Zeker doen als je neerstrijkt bij Fiona Amsterdam: een cocktailtje bestellen. Wat dacht je van de frozen mango margarita? Of de met sinaasappelschillen geïnfuseerde mezcal cocktail die de mooie naam mezcaliones cojones draagt? Liever alcoholvrij? De Speedy Gonzalez zonder tequila is ook erg fijn.

Fiona Amsterdam cocktails

Taco’s en tostadas

De kaart heeft volop keuze zonder keuzestress te veroorzaken. Wat kleine snacks vooraf, een paar tostadas en een paar taco’s en uiteraard wat desserts om het Mexicaans festijn af te sluiten. Wij beginnen met een heerlijke pate de pepita con verduras (een pasta van pompoenzaden met verschillende knapperige veggies) en guacamole met verse kruiden. Uiteraard komen daar totopos bij (chips van gele en blauwe maïs) om te dippen.

Dan verschijnt de eerste taco op tafel: taco de jaiba suave. Het is een tortilla gemaakt van blauwe maïs met hierop een chipotle mayonaise, gefrituurde soft shell krab, rode ui en verse koriander. Dit is een hele hele fijne taco. Tegelijkertijd krijgen we het vegetarische gerecht ensalada de calabaza, een ‘salade’ van warme pompoen met burrata.

Daarna is het tijd voor de tostadas (de knapperige tortillas). De meaty variant is er eentje met een Mexicaanse stilo steak tartare met avocadomayonaise, bieslook en gefrituurde prei. De vega variant is er eentje met oesterzwam, een puree van zwarte bonen, sla, Mexicaanse kaas en zure room. Beide tostadas zijn erg smaakvol en smaken naar meer.

Ik heb al vele mole’s gehad (een smaakvolle saus dat Mexicanen als gerecht eten met vaak kip of groenten als bijgerecht), maar nog nooit een roze mole. Bij Fiona krijgen we een pink mole gemaakt van rode bieten met geroosterde bloemkool. De carnivoren krijgen een DIY taco. We mogen zelf aan de slag met de verse tortilla’s (gemaakt door Taiyari in Uithoorn), langzaam gegaarde varken aan het bot met adobopeper, aardappeltjes, koriander en limoen. Zahie snijdt aan tafel het varkensvlees kleiner voor ons en het valt spontaan van het bot. Ik lepel wat van het malse vlees op mijn tortilla. Hop wat ui erop en koriander. De aardappel laat ik voor wat het is. Een lekkere taco, maar ik mis wat spanning in de smaak. Nog een poging met wat salsa macha (een grandioze salsa gemaakt van sesamzaadjes en olie). Dit geeft de taco echt een extra laag in smaak.

We sluiten af met een tamal van chocolade, crème Anglaise, ijs en cacao nibs.

Al met al is Fiona een leuke aanwinst voor de Warmoesstraat en hopelijk lukt het zo om zo meer Amsterdammers naar deze buurt te trekken. Eenmaal binnen wordt je getrakteerd op fijne taco’s en mooie cocktails.

Fiona Amsterdam
Warmoestraat 14
Amsterdam Centrum
Diner | drinks

Openingstijden Fiona Amsterdam:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 16.00 uur tot 0.00 uur

Plan je route naar Fiona Amsterdam

Ook interessant:

Lees vorig bericht:
Nieuwe stadsstranden Amsterdam
4x nieuwe stadsstranden in Amsterdam die je wilt kennen

Summer Summer time! Althans bijna, want in de tweede helft van deze week gaat de temperatuur omhoog en kunnen we...

Sluiten