Bistro Zebra mijn laatste nieuwe ontdekking in Amsterdam Oost (PERMANENT GESLOTEN)

Bistro Zebra is mijn laatste nieuwe ontdekking. De nieuwe bistro in Amsterdam Oost is zo’n voorbeeld van een restaurant waar je terwijl je aan tafel zit je realiseert dat je verliefd bent geworden. Dat je zojuist slachtoffer bent geworden van de charme van de zaak en de passie erachter. Eerder las je al op bySam het verhaal achter dit nieuwe restaurant in Amsterdam Oost. Bistro Zebra moest toen nog haar deuren openen en nadat ik eigenaar Erik had gesproken over zijn weg naar de opening, was ik zo nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe zaak dat ik niet anders kon dan zo snel mogelijk na de opening op de stoep te staan. Dus zo geschiedde.

Direct reserveren bij Bistro Zebra

Bistro Zebra terras Amsterdam Oost

Bistro Zebra knusse bar cafe in Amsterdam Oost

Dit nieuwe restaurant in Amsterdam Oost zit nou niet bepaald in de loop. Ik had bijvoorbeeld nog nooit gehoord van de Valentijnkade, maar tja ik woon ook in West en in dit deel van Oost k0m ik niet dagelijks. Voor mijn gevoel moesten we nog een stukje doortrappen voordat we er waren, maar hé het is dichterbij dan ik denk. Het vrolijk gekleurde terrasmeubilair staat al buiten, maar het is vanavond te koud om buiten een vorkje te prikken. Dus bemannen we met z’n tweeën een klein tafeltje aan het raam.

Bistro Zebra Amsterdam restaurant

De gezellig ingerichte bar beslaat bijna de hele lengte van de zaak waardoor je vanaf iedere tafel de groene tegelwand achter de bar kunt zien. Op de één of andere manier creëert dat een enorm knus gevoel. En ook al zitten we midden in Amsterdam Oost, je zou zomaar ergens in Parijs beland kunnen zijn.

Internationale gerechten met een Asian twist

We zitten nog maar net en we krijgen van de vriendelijke serveerster een glaasje cava en de menukaart. De kaart is ingedeeld in klein koud en klein warm. Maar als je niet zelf wilt of kunt kiezen, kun je je ook laten verrassen met een drie- of viergangenmenu (€30,- of € 37,-). De medium size gerechtjes hebben naast een Franse inslag ook een flinke Asian twist. Niet zo gek als je je bedenkt dat eigenaar en chef Erik de laatste tien jaar down under heeft vertoeft waar je om de oren geslagen wordt met Oosterse smaken. Maar eigenlijk moet je de gerechtjes bij Bistro Zebra niet in één categorie willen scharen, want er wordt gewoon goed gekookt hier met de producten en smaken die de koks het beste achten.

Zo zag onze parade van fijne gerechtjes eruit: 

Een salade van artisjok en tomaat waarbij de artisjok bijna boterachtig smaakte en dankzij de kappertjes het gerecht een waanzinnige hartige bite kreeg.

Het volgende bordje gevat een mooie compilatie van ceviche van zeebaars, paarse shiso, zoete aardappel en een uiencompote. De zeebaars heeft een licht zuurtje. Ik vraag Erik of dit bewust is. ‘Dit is zoals ik een ceviche fijn vind, niet te zuur.’ Samen met de knapperige zoete aardappel, de kruidige shiso en de zachte uiencompote is het een feestje om van te snoepen.

De volgende gang dat bestaat uit kalfsmuis, fregola, cantharellen en tomaten is wederom fijn fijn fijn. Ondanks de cantharellen en krachtige jus lekker zomers dankzij de frisse tomaten.

Bistro Zebra Amsterdam

Ik sluit af met een plankje vol kaas en tegenover mij verschijnt een bolletje ijs. Pfoe wat een fijne afsluiting van een feestmaal. Niet zo gek als je je bedenkt wie verantwoordelijk zijn voor de fraaie gerechten. Eigenaar Erik opende ooit het populaire restaurant Blauw aan de Wal en kookt nu bij Zebra zij aan zij met Joost Jilles Jong (hiervoor Eetbar Wilde Zwijnen) en Daan Riechelmann (gewerkt bij oa Blauw aan de Wal, Van Vlaanderen, Bokkendoorns en Beluga).

Wat cafe bistro Zebra zo ontzettend leuk maakt is dat ze tof zijn zonder hun best te doen. Zo staan er een paar vin naturel op de kaart, niet omdat het hip is, maar omdat ze dit mooie wijnen vinden. Daarnaast zijn ze ontzettend bescheiden. Zo zijn ze open, maar schreeuwen ze het niet van de daken. Ze willen rustig inkomen en zorgen dat alles goed loopt voordat ze een openingsfeestje geven. En dat sympathieke en de oprechte passie voor het vak, zorgt ervoor dat ik hoteldebotel ben op dit vriendelijke bistro’tje in Amsterdam Oost. Dus ik heb het vermoeden dat ik de aankomende tijd wat vaker op dit hoekje in Oost te vinden ben.

Reserveren bij Bistro Zebra

Zeker ervan zijn dat je een tafeltje hebt? Reserveer dan van tevoren even, dan weet je zeker dat je terecht kunt bij dit té leuke restaurant op de Valentijnkade.

Bistro Zebra
Valentijnkade 34
Amsterdam Oost
Lunch | brunch | koffie | borrel | diner | terras

Openingstijden Bistro Zebra:
Dinsdag tot en met zaterdag van 11.30 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”386″]

Translate»
Lees vorig bericht:
CoffeeConcepts Kinkerstraat Amsterdam West
CoffeeConcepts opent koffiebar op Kinkerstraat in Amsterdam West

De Kinkerstraat wordt nog meer een echte koffiestraat. Lees verder

Sluiten