Blini’s met zure room en foreleitjes

Deze blini’s met een topping van zure room, dille en foreleitjes zijn te gek als borrelhapjes of snack.

De luchtige blini’s combineren heerlijk met de frisse zure room en de foreleitjes geven het geheel een hartige bite. En ze poppen ook nog eens lekker in je mond. Extra fijn: deze blini’s zijn supermakkelijk om te maken.

In dit recept heb ik foreleitjes gebruikt, maar je kunt ook zalmeitjes gebruiken.

Dit heb je nodig voor de blini’s met zure room en foreleitjes

4 man | bereidingstijd 10 min

Voor de blini’s

  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • ongezouten roomboter
  • snufje zout

Voor de topping

  • 4 theelepels foreleitjes
  • 1 tak dille
  • 100 gram zure room

Zo maak je de blini’s met zure room en foreleitjes

1.
Meng in een grote beslagkom het zelfrijzend bakmeel, het zout en de melk met een garde totdat je een egaal beslag hebt.

2.
Verhit een koekenpan en smelt er een klont boter in.

3.
Wanneer de boter heet genoeg is schep je met een lepel kleine hoopjes beslag in de koekenpan. Wanneer de pannenkoekjes blaasjes bovenop krijgen kun je ze voorzichtig keren met een spatel. Bak nog even en schep op een bord.

4.
Laat de blini’s iets afkoelen en leg op een mooi bord of schaal. Schep op iedere bord een theelepel zure room. Schep er vervolgens wat foreleitjes op en garneer met een klein toefje dille.

Ook interessant

Recept blini’s met zure room en foreleitjes | blini’s recept | blini’s als snack met de feestdagen

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
De Reüniebox 't Schulten Hues Peter Gast Miele
5 redenen waarom je de Miele Reüniebox in huis moet halen met de feestdagen

Met de feestdagen wil ik altijd al iets bijzonders op tafel zetten en dit bizarre jaar heb ik die drang...

Sluiten