Brouwerij de Engel nieuwe brouwerij en bierproeflokaal op de Albert Cuypstraat

Het gele goud zal binnenkort rijkelijk vloeien op de Albert Cuypstraat want Brouwerij De Engel opent er binnenkort!

Van de week hobbelde ik over de Albert Cuypmarkt en wat zag ik? De Bazar is niet meer! In het pand aan de Albert Cuypstraat met imposante gevel wordt op dit moment flink verbouwd. Daar wilde ik meer van weten!

‘Er komt een bierbrouwerij ‘Brouwerij De Engel’, met een proeflokaal, rotisserie restaurant en winkel,’ weet eigenaar Oscar me te vertellen. ‘Ken je Hertog Jan, nou één van de oprichters van die brouwerij gaat hier bier brouwen.’ Hier ter plekke? Jazeker! Oscar vertelt dat hij de meeste bieren in Amsterdam maar matig vindt. ‘Soms zie ik gewoon vlokken in het bierflesje, dat kan beter.’ En hoeveel beter, dat gaan ze laten zien bij Brouwerij De Engel. Vanaf medio september, want dan is de opening gepland. Tot die tijd moet er nog veel verbouwd worden aan het pand. Oscar wijst: ‘Daar komt de bar, daar de winkel, dit gaat allemaal weg…’ Genoeg te doen dus. De Bazar heeft nogal een stempel gedrukt op het interieur, dus dat moet er allemaal uit. Ik vraag Oscar wat voor stijl het interieur gaat krijgen. ‘Art deco!’ vertelt hij enthousiast.

‘Natuurlijk kun je ook een vorkje prikken bij ons,’ vervolgt hij. We zijn een goede mix van de keuken uit Lyon en San Sebastian. Twee geweldige cuisines. En dat kan ik alleen maar beamen. Verder kun je bij Brouwerij De Engel ook terecht voor wijnen, cocktails en muzikaal vermaak. Zowel ’s middags tijdens lunchtijd, voor de borrel, het diner, maar ook ’s avonds laat. Maar ook als je wat te vieren hebt en op zoek bent naar een plek om dit uitgebreid te vieren zit je bij Brouwerij De Engel goed. En heb je een alcoholische versnapering voor thuis of in het park nodig? Dan loop je toch gewoon even langs de winkel voor wat lekkers?

Open vanaf september, dus nog even geduld. Maar binnenkort kunnen we dus de huisgebrouwen bieren van de kersverse Brouwerij De Engel drinken op de Albert Cuypstraat.

Brouwerij De Engel
Albert Cuypstraat 182
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | De Pijp
Lunch | drinks | diner | takeaway | winkel

Bekijk de website

Openingstijden Brouwerij De Engel:
Volgen snel

Plan je route naar Brouwerij De Engel

Ook interessant:

Nieuwe brouwerij op de Albert Cuypstraat in Amsterdam | Brouwerij De Engel opent binnenkort in de Amsterdamse Pijp | nieuw bierproeflokaal en restaurant op de Albert Cuypstraat | nieuwe hotspot in de Pijp | lunchen borrel dineren bij Brouwerij De Engel in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Het juiste wijnglas kies je zo
3 tips om het juiste wijnglas te kiezen

Als kleren de man (of de vrouw) maken, dan maakt het juiste wijnglas de wijn. Lees verder

Sluiten