Burgers happen bij Burgerij Amsterdam CS

De tijd dat je bij het centraal station bij een craving geen andere keuze had dan staand een frietje van de Smullers of een kleffe voorverpakte sandwich naar binnen te proppen is gelukkig voorbij. Aan de achterzijde van het CS doemen steeds meer fraai ogende foodspots die gezien mogen worden. Zo heb je op ’the foodstrip’ aan het IJ de Burgerij. Een mooie zaak waar je echt even voor je burgertje gaat zitten.

burgerij-amsterdam-centraal-restaurant-burgers

Oh wat fijn. Je krijgt bij Burgerij je burger en snacks gewoon op een fatsoenlijk bord en met wat frisse veggies on the side. Tja, dat eet toch net even wat lekkerder dan een plastic mandje of een doosje. Het is hier eigenlijk een beetje burgers happen met een klein chic randjes.

burgerij-amsterdam-cs-burgers-bar

burgerij-amsterdam-centraal-station-burgers

Mijn ‘notorious’ burger is een lammie met veggies, blue cheese, gebakken ui en huisgemaakte paprikasaus. Hoppa, je pakt hem makkelijk op met twee handen en hij hapt bijzonder goed weg.

burgerij-amsterdam-burgers-friet

Ooit weleens een gin tonic longdrink gedronken? Het Finse merk Hartwall heeft de ideale verhouding gin en tonic al voor je gemixed zodat je het zo met een beetje ijs en je favo flavour kunt drinken. En ik kan je vertellen, voor een longdrink is hij zeker niet slecht.

hartwall-original-gin-tonic-drink

 

The verdict: De Burgerij is een verademing ten opzichte van de fastfood bende op het station. Het is een fijne plek om even laid back een burgertje te eten en even te chillen.

Burgerij Amsterdam CS
IJhal, De Ruijterkade 40B
Amsterdam Centrum

burgerij.nl

Translate»
Lees vorig bericht:
The Butcher Amsterdam centrum negen straatjes
The Butcher opent vestiging in de negen straatjes

De Pijp, West, Oost...overal zitten de fijne food spots, maar als je ergens in het centrum aan het dwalen bent,...

Sluiten