Waanzinnig Italiaans uit eten doe je bij Cecconi’s Amsterdam

Als je als creatieveling in een besloten omgeving wilt werken, chillen of eten dan word je lid van Soho House. Bedenker en oprichter Nick Jones had behoefte aan een plek waar hij met zijn vrienden uit de creatieve sector in alle rust kon relaxen. Hij heeft blijkbaar nogal wat beroemde vrienden uit de filmindustrie en met de paparazzi in je nek is het toch lastig ontspannen. En zo ontstond Soho House numero uno in Londen. Inmiddels zijn er zo’n twintig Soho Houses wereldwijd en nu hebben er dus ook eentje in Amsterdam. Afgelopen dinsdag kreeg ik een tour door deze privéclub. ‘We hebben een no photo policy’,’ werd mij meegedeeld zodra ik arriveerde op het waanzinnig gave dakterras met dito uitzicht. Aaaah you’re killing me. Dus weg camera en telefoon en soak it all up. Soho House heeft dus een on-Amsterdams rooftop bar. Hallo New York vibe! Hier wil je jezelf wel even installeren. En om de hoek van de bar heb je een zwembad met ligstoelen die er te comfy uitzien. Verder is er een bioscoop met zo’n 30 stoelen, een bar, nog een bar, oh nog een bar, een restaurant, mooie hoekjes waar je lekker je laptop kunt openklappen. Wauw wauw wauw wat een gave plek met een eigen stijl. Soho House heeft blijkbaar een designer die alle clubs doet en deze persoon kan er wel wat van.

Not so stuck up

Eerlijk gezegd had ik het idee dat het een super stijve bedoening zou zijn. Dus even twijfelde ik of ik met mijn sneakers kon aankomen, maar jawel dat is helemaal dikke prima. Want het gaat hier om een besloten club voor creatieve breinen, dus zeker geen bejaarde mannen in pakken met sigaren op hun lip. De vibe is zo heerlijk zen en het voelt als thuis, een heel erg stijlvol ingericht thuis dat wel.

Italiaans restaurant Cecconi’s Amsterdam

De club mag dan wel alleen voor leden zijn, maar het restaurant op de begane grond is vrij toegankelijk. Iedere Soho House heeft op de begane grond een Italiaans restaurant Cecconi’s genaamd. En wij hebben dus een Cecconi’s Amsterdam. En ook het interieur van dit restaurant is ehm nogal fraai.

Cecconi's Amsterdam Italiaans restaurant

Er is een bar, een lounge, een restaurantgedeelte met vreselijk fijn uitzicht en een private dinning area. Overal lopen Italianen rond in de keuken, in de bediening en achter de bar. En dat geeft een soort van geruststellend gevoel als je weet dat er vanavond Italiaans eten wordt geserveerd. Eenmaal aan tafel hebben we binnen een mum van tijd een Bellini op tafel staan oh en een andere hand zet brood met olijfolie op tafel. En vervolgens volgt er een Italiaanse parade van mooie gerechten.

Burrata met een mooi aangemaakte tomatensalade

Tonijnbuik met kappertjes

De frisse voorgerechten schudden mijn smaakpapillen lekker wakker en beloven veel goeds voor het hoofdgerecht.

Spaghetti met kreeft

Agnolotti met een vulling van wilde zwijn en truffel

Paddenstoelen risotto met taleggio en truffel

Kalfsvlees Milanese

En wauw deze gerechten maken de verwachting helemaal waar. Ik neem een deegkussentje en wat is dit een feest. Het deeg heeft een mooie dikte en nog een klein beetje een bite. De vulling van wilde zwijn is zo warm en comforting. Ik stop nog een paar van deze heerlijke ravioli in mijn mond. Ok, ik moet hier niet teveel van eten want er staat nog meer op tafel. Zoals de spaghetti met kreeft. De pasta is wederom perfect al dente. En dan daarbij het tomatenkreeftsausje. De smaakvolle saus knuffelt de pasta en dit gerecht is zo mooi dat ik wil huilen. Ok, ik moet verder naar het volgende bord. Truffel met paddenstoelen, taleggio en truffel. Één van de oprichters van restaurant Cecconi’s komt de truffel zelf schaven aan onze tafel. En ook de risotto is een gerecht om stil van te worden. De risotto is zo mooi vol en hartig van smaak en de rijst is wederom perfect gegaard. Ik snij ook nog een stuk van de giga veal Milanese af. De korst is prachtig krokant en totaal niet vet. Het vlees is mooi mals en sappig. Wat is dit een heerlijk maaltje!

profiteroles met pistache ijs en chocoladesaus

Italiaans restaurant Cecconi's Amsterdam

Tiramisu

Cecconi’s Amsterdam een Italiaans warm bad

Ergens vinden we nog een holle kies om de dolci in te verbergen, maar dan is het toch echt klaar voor mij. Wat een heerlijkheid. We blijven gezellig hangen terwijl het hele restaurant al leeg is. Er zit nog één tafel, maar dat is de tafel waar de twee oprichters van Cecconi’s zitten. Ze komen even gedag zeggen en als ik ze vertel dat ik zo hard heb genoten vanavond en dat het voelt alsof ik bij hem thuis aan het eten ben zie ik hem stralen. Aan Italiaanse gastvrijheid bij Cecconi’s Amsterdam geen gebrek. Ik wil nog even van hem weten wie meneer Cecconi’s is. Maar het is blijkbaar ooit een restaurant in Londen geweest dat hij en zijn compagnon hebben overgenomen en die naam hebben ze voortgezet.

Top notch service

Opvallend bij Cecconi’s Amsterdam is de service. Met een leeg glas zitten is gewoon geen optie voor de Italiaanse bediening. Gedurende de hele avond was er één moment waarop ik dacht hé mijn wijnglas is leeg, ik moet denk ik even mijn glas bijvullen. Ik wilde een beweging maken richting de wijnfles, maar ik was te laat want er stond alweer iemand aan mijn tafel. Snelle service is blijkbaar normaal in Londen en dat is ook waarop het personeel van Cecconi’s op getraind wordt. De regel: een cocktail staat binnen drie minuten op tafel, het voorgerecht binnen acht minuten en het hoofdgerecht mag er niet langer dan tien minuten over doen om zijn weg naar je tafel te vinden. Ideaal als je een snelle hap wilt of een zakelijk diner hebt en je niet uren aan tafel wilt zitten. Maar als je dat wel wilt, gewoon omdat je de tijd hebt of omdat je het eten van de vorige gang nog moet verwerken, kun je dat aangeven. Ik telde gisteren 15 man in de keuken en er werd mij verteld dat er beneden nog een giga keuken is met een team dat alle pasta’s vers maakt. Personeel van andere Soho House vestigingen zijn ingevlogen om alles op rolletjes te laten verlopen en ik kan je vertellen dat is goed gelukt. Alles verliep vlekkeloos gisteren. Ik informeerde nog naar hoe het er over drie maanden uitziet. Hoeveel man staan er dan nog in de bediening en in de keuken, want dit kan niet de vaste ploeg worden. Daar moesten ze nog naar kijken, maar down sizen in personeel moeten ze zeker. Dus ik ga over een tijdje weer terug om te kijken hoe het dan is. En gezien de prijzen (€14 voor een ravioli, spaghetti met kreeft €28 en €14 voor een houtovenpizza) kan dat best. Sowieso móet ik die pasta met kreeft nog een keer hebben en ik wil de pizza proberen. Oh en ze hebben op zondagen een brunchbuffet.

Cecconi’s Amsterdam
Spuistraat 210
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | cocktails | drinks | diner
Website van Cecconi’s

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag voor diner
Zondag ook open voor brunch

[mapsmarker marker=”78″]

Tags: restaurant Soho House | Italiaans restaurant | pasta’s en pizza in Amsterdam centrum | Italiaans uit eten Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Numa Muller chef Arles
Het gezicht achter de Franse gerechten van restaurant Arles

Terwijl ik op chef Numa Muller zit te wachten begeeft het personeel van restaurant Arles Lees verder

Sluiten