Alles wat je wilt weten over ceviche vind je op deze nieuwe website. Inclusief de beste Peruaanse restaurants van Nederland.

Wat is ceviche nou precies? Waar komt het vandaan? Welke pepers gebruik je? Welke vissoorten zijn geschikt om ceviche van te maken en wat zijn de absolute no go’s voor ceviche? Waarom heet het zure goedje eigenlijk tijgermelk? En wat is een tiradito? Zoveel vragen die je kunt hebben omtrent ceviche en diegene die deze vragen het beste kan beantwoorden is cevichekoning Katinka Lansink Dodero. En laat ze nou toevallig vandaag haar nieuwe website gelanceerd hebben waar je het antwoord op al deze vragen kunt terugvinden.

Katinka Lansink Dodero
Katinka met een Peruaans kookboek

Haar moeder komt uit Peru en voor Katinka is ceviche net zo normaal als een bammetje kaas is voor de meeste Nederlanders. Niet voor niets geeft ze meerdere toprestaurants ceviche advies. En gelukkig voor ons organiseert deze brunette cevicheworkshops waar je terwijl je samen met haar uiteenlopende cevichegerechten maakt allerhande feiten en weetjes over dit Peruaanse gerecht van haar te horen krijgt. Want ja ceviche komt uit Peru. De vissers aten het als lunch. Ze gebruikten de net vers gevangen vis hiervoor en ‘gaarden’ het in een Peruaanse passievrucht (citrusvruchten waren er toen nog niet in Peru, dat brachten de Spanjaarden pas jaren later naar Peru). Allemaal historische feiten die ik heb geleerd van Lansink Dodero. En laat ze nu alles wat je wilt weten over ceviche, de Peruaanse keuken en Peruaanse streetfood gebundeld hebben op haar online cevichepedia. Echt zo superhandig! Ook heeft ze een lijstje gemaakt van de beste Peruaanse restaurants in Nederland.

Katinka Lansink Dodero bySam
Katinka en ik

Haar nieuwe website is vandaag live gegaan en het is echt ontzettend mooi geworden. Boordevol te gekke weetjes, een recept voor een ceviche clasico en het verhaal achter deze half-Peruaanse. Dus zeker even bezoeken, scrollen en klikken!

Tags: Katinka Lansink Dodero | feiten over ceviche | alles wat je wilt weten over ceviche | wat is ceviche? | ceviche clasico recept

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
José del Castillo chef Peru
Dit is het ceviche recept van wereldberoemde Peruaanse chef José del Castillo (nr 12 beste restaurant van Latijns-Amerika)

Ceviche zelf thuis maken op een doordeweekse dag en het net zoals de Peruanen als lunchgerecht eten? Lees verder

Sluiten