Spingaren nieuw charcuterierestaurant en proeflokaal in Amsterdam

Een dikke like voor het feit dat Amsterdam nu een heus charcuterierestaurant en -proeflokaal aan het rijtje van nieuwe foodspots kan toevoegen. Spingaren, verantwoordelijk voor heel veel mooie charcuterie zoals worsten, pate’s, pastrami en pancetta, maar ook ingelegde komkommer en ander gefermenteerd groen, heeft namelijk een Spingaren restaurant en proeflokaal geopend. Oh yessss!

Spingaren charcuterierestaurant

Een aantal weken geleden mocht ik tijdens een rondvaart met Amsterdam Boat Experience over de grachten proeven van Spingaren lekkers. Planken vol met huisgemaakte pastrami, pancetta, ingelegde komkommer (nee geen augurk, want dat mag je alleen zo noemen als het gemaakt is met een augurk, ok weer wat geleerd) kwamen voorbij zodat we alles wat ze maken konden proeven.

De pancetta en ingelegde komkommer waren mijn favoriet, maar ook de biet (met rooksmaak) en pastrami was niet te doen lekker.

Spingaren maakt ook kimchi, maar tja als je alles zelf maakt is het vaak trial and error. Want was de kimchi vorige week nog perfect, een dag voordat we gingen varen bleek hij te ver gefermenteerd te zijn. Dus niet goed genoeg voor onze proeverij.

Stel je eigen charcuterieplank samen

En al deze charcuterie en andere lekkernijen kun je dus nu happen bij het charcuterierestaurant en -proeflokaal dat nu open is in een grachtenpand aan de Herengracht middenin Amsterdam. Sterker nog, je kunt bij Spingaren restaurant en proeflokaal zelfs je eigen plankje met vleeswaar samenstellen. Weet je tenminste zeker dat je alles lust.

Dineren bij Spingaren restaurant

Heb je trek in meer gekregen, dan kun je blijven hangen voor een maaltje met bijvoorbeeld steak van lokale boeren, vissen van de graat, mosselen en heel veel vega opties. Natuurlijk met een speciaal biertje en of wijntje binnen handbereik. Oh en als je een Spingarentje voor onderweg of thuis wilt meegrissen, al hun producten zijn ook te koop in het restaurant.

Spingaren Amsterdam zuurkool

Over Spingaren

Ik ben een sucker voor mooie verhalen. En tijdens de vaartocht met Spingaren bites sprak ik één van de Spingarendames die zelf stonden te bikkelen om iedereen van een hapje te voorzien. Zo vertelt ze mij dat ze uiteraard bij Katz’s Deli in New York zijn geweest om inspiratie op te doen voor hun pastrami. Ze hadden geen vaste plek om hun delicatessen te maken, dus verhuisden ze van keuken naar keuken om zo toch hun spullen te maken. Een lange weg van veel testen, proeven, proberen en verbeteren. De passie spat er vanaf bij deze meid. En nu dus hun eigen charcuterierestaurant en proeflokaal. Ik vind het stoer en ik kijk uit naar 21 september als ik tijdens een diner mag proeven van hun lekkernijen.

Spingaren restaurant en proeflokaal
Herengracht 88
Amsterdam Centrum
Borrelen | diner

Openingstijden charcuterierestaurant en proeflokaal:
Maandag tot en met zondag van 17.30 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”416″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Floreyn Amsterdam
Hommage aan Nederlands voer in een nieuw jasje bij Restaurant Floreyn

New Dutch cuisine is het anno 2017 helemaal. Het net geopende Restaurant Floreyn  Lees verder

Sluiten