Chicago deep pan pizza spot The Ugly Duck is onterecht onbekend

Move over Napolitaanse pizza’s met fluffy korst, want hier komen de Chicago style deep pan pizza’s van The Ugly Duck!

Vanaf de buitenkant zal je niet vermoeden dat je hier te maken hebt met deze populaire pizza’s uit The Windy City. Ook de naam doet eerder denken aan een Aziatisch restaurant waar je Peking eend of dumplings kunt happen. ‘We vinden het leuk dat we mensen die binnen komen kunnen verrassen met onze pizza’s,” weet de ober me te vertellen als ik hem vraag naar wat mensen van hun zaak vinden. The Ugly Duck bestaat pas een half jaar en langzaamaan weten de gasten hen te vinden. Meestal via via en als gasten hun pizza’s eenmaal hebben geproefd komen ze terug voor meer. Stiekem is deze te leuke pizzaspot dus nog veel te onbekend en dat is ontzettend jammer.

De naam is ontstaan omdat de deep pan pizza’s weleens gekscherend de lelijke eendjes onder de pizza’s worden genoemd. De eigenaar komt uit Chicago en vond het wel een cool idee om een naam te bedenken die een knipoog geeft naar deze ugly ducklin’.

Wil je barhangen met een drankje en wat snacks en/of pizza, dan zit je helemaal goed op de begane grond van restaurant The Ugly Duck. Wil je liever een tafeltje, klim dan de trap op en zoek daar een plekje aan één van de tafeltjes.

De overzichtelijke kaart van het restaurant bestaat uit een paar snacks, sides en een paar deep pan pizza’s. Ik vond de voorafjes die we hadden (teriyaki chicken wings, frietjes en gefrituurde calamari) niet zo heel erg sterk, dus ik zou de snacks de volgende keer overslaan en direct voor de pizza’s gaan. Want laatstgenoemde zijn wel next level. Wij gingen voor de SosaGuanciale deep pan pizza. Een pizza met als topping: mozzarella, worst, provolone en hun signatuur Ugly Duck broccolisaus en voor de Chicago Fire’Nduja sausage met pittige salami, ui en twee kazen: provolone en mozzarella. De Chicago Fire’Nduja is mijn favoriet, wat een smaakbom! En hij is ook nog eens lekker pittig en dan die smeuïge kaas, mjam niets meer aan doen! Dus zeker bestellen als je bij The Ugly Duck een pizza’tje gaat scoren.

The Ugly Duck
Amstelveenseweg 156H
Amsterdam Schinkelbuurt | Amsterdam Zuid
Drinks | diner

Reserveer een tafel

Openingstijden The Ugly Duck:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 1.00 uur
Zaterdag van 15.00 uur tot 1.00 uur
Zondag van 15.00 uur tot 0.00 uur

Plan je route naar The Ugly Duck

Ook interessant:


Translate»
Lees vorig bericht:
Kalbi of galbi is een populair Koreaans gerecht uit LA dat je zeker eens moet proberen

Als je van Koreaanse bbq houdt, moet je zeker eens het gerecht kalbi (of galbi) proberen! Lees verder

Sluiten