Chips van zoete aardappel

Chips is één van mijn grootste verslavingen. Ik zou iedere dag en bijna op ieder moment van de dag zo’n zak kunnen opentrekken. Tijdens mijn detox van tien dagen had ik een enorme chips craving en aangezien ik geen aardappel (snelle koolhydraten) of gefrituurd eten mocht hebben, was chips uit den boze (geen verrassing op zich). Dus ging ik op zoek naar een chips vervanger. Iets dat minstens zo yum was en diezelfde crunch gaf. Chips van zoete aardappel leek me wel zo logisch. En ik zweer je dat als je de chips op deze manier maakt, het je de normale chips doet vergeten. En, het is ook nog eens een stuk gezonder. Win-win-situatie dus!

Ingrediënten

 • Zoete aardappels (Hoeveel? Ligt eraan hoeveel chips je wilt. Ik had genoeg aan 1 grote). Probeer een zoete aardappel te vinden die zo dun mogelijk is, dat is het makkelijkste snijden.
 • Kokosolie

Verder nodig:

 • Bakpapier
 • Kaasschaaf

Zo maak je de zoete aardappelchips

 1. Verhit de oven voor op 220 graden Celsius.
 2. Spoel de aardappel af en verwijder eventuele gekke uitstulpsels. Snijd met een kaasschaaf dunne plakken van de zoete aardappel.
 3. Smelt een eetlepel kokosolie in de oven of in een pannetje. Dit duurt maar 1 á 2 minuten.
 4. Leg de aardappelschijfjes in de gesmolten kokosolie en schep de schijfjes om zodat ze allemaal een laagje olie krijgen.
 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelschijfjes. Zorg dat ze elkaar niet bedekken zodat ze alle ruimte hebben om lekker krokant en bruin te worden.
 6. Schakel de oven terug naar 180 graden Celsius en schuif de bakplaat zo laag mogelijk in de oven.
 7. Bak de aardappelschijfjes in zo’n 5-10 minuten goudbruin en crispy. Ik ben erbij blijven staan omdat het bij mij rete snel ging en sommige schijfjes eerder bruin en krokant waren. Die heb ik er tussenuit gevist terwijl ik de rest nog een paar minuten baktijd gaf.

Je kunt er zout overheen strooien of andere fijne kruiden, maar ik heb ze zo opgegeten aangezien ik in een detox zat. Enjoy!

Translate»
Lees vorig bericht:
Larb moe recept Thais
Recept voor larb moe een Thaise salade

Afgelopen april was ik weer eens in Thailand en daar ontdekte ik een niet normaal lekker gerecht: Larb moe. Dit...

Sluiten