De Bajes te gekke nieuwe spot op de Utrechtsestraat

De Bajes is AAN! De bar restaurant op de Utrechtsestraat (ter hoogte van het Rembrandtplein) is sinds vandaag de meest toegankelijke bajes van Amsterdam. ‘s Morgensvroeg kun je terecht voor je ontbijt of een full on Engels brunch. Op zoek naar een plek om het weekend in te luiden met cocktails en fijne bites? Het slot van De Bajes gaat op vrijdag en zaterdag er pas om 3.00 uur op. Om het nog even een tikkie gezelliger te maken wordt de DJ booth tevoorschijn getoverd.

De Bajes Amsterdam restaurant bar uit eten

Diner bij De Bajes

Het was stiekem gisteren al feest bij De Bajes. Ik kreeg samen met een paar foodies een sneek preview van het menu van de nieuwe bar restaurant op de Utrechtsestraat. De oesters, borrelplanken, flessen wijn en gerechten-om-je-bord-bij-af-te-likken vlogen door de mooie tent. Wat er te happen valt? Pasta’s, steak, soepies en nog veel meer lekkers. Klassiekers, verrassende nieuwelingen, eigenlijk vanalles.

De Bajes restaurant Amsterdam oesters borrel De Bajes Amsterdam borrel snacks bites De Bajes Amsterdam borrelplank drinks food De Bajes bar restaurant Rembrandtplein Amsterdam Restaurant De Bajes Amsterdam visDe Bajes Amsterdam pasta etenRestaurant De Bajes Utrechtsestraat Amsterdam Restaurant De Bajes steak

Mijn favo’s? De zoete aardappelsoep met limoenblad (zo vol van smaak) en de Iberico (man man wat fijn).

Waarom De Bajes zo heet

De Bajes, ok waarom dan vraag ik eigenaar Sven. Blijkbaar betekent het woord bajes naast gevangenis ook thuis en huis (een gevalletje nooit geweten) en dat willen ze graag, de huiskamer van Amsterdam worden. Vandaar ook de keuze voor een oer-Hollandse naam. Juist aan het toeristische Rembrandtplein, want ze zijn er voor de Amsterdammers. En hoe grappig is dit: ‘Hé waar ben je?’ ‘Ik zit in de bajes.’ Dussss vandaar.

De Bajes streetart restaurant Amsterdam De Bajes Amsterdam streetart bar restaurant Street art restaurant De Bajes Amsterdam  Street Art Amsterdam restaurant bar Rembrandtplein

Street art restaurant Amsterdam

Laten we vooral de street art bij deze nieuwe hotspot op het Rembrandtplein niet vergeten. De kunstige muurvullende tekeningen die geheid voor vele oeh en ah momenten gaan zorgen. Eigenaar Sven is groot liefhebber van kunst en op één van de wanden staat zelfs zijn eigen trouwe viervoeter afgebeeld. Ahh en die is cute! Achterin de knappe zaak dat wordt de exporuimte waar steeds wisselende kunstwerken van zijn kunstvriend Olivier Varossieau (eigenaar Vroom & Varossieau, een Urban Contemporary en Street Art galerie in Amsterdam komen te hangen.

De Bajes Amsterdam restaurant

Fijne nieuwe spot aan het Rembrandtplein

Twee duimen in de lucht voor deze nieuwe bar restaurant aan het Rembrandtplein. Te gekke bediening, goed eten, fijne wijnen, waanzinnige ruimte en een relaxte spot om gewoon te chillen.

Dus….ga es naar de Bajes!

Ben je al bij deze coole nieuwe spot in West geweest?

De Bajes
Utrechtsestraat 11 (aan het Rembrandtplein)
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | koffiespot | drinks | diner

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 1.00 uur

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.
Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
pizza Amsterdam Royal98 restaurant
Een Italiaans vorkje prikken bij Royal98

Stel je komt net van Amsterdam Centraal af en je krijgt opeens een serieuze craving. Oh nee wat nu? Dan...

Sluiten