De Bajes te gekke nieuwe spot op de Utrechtsestraat

De Bajes is AAN! De bar restaurant op de Utrechtsestraat (ter hoogte van het Rembrandtplein) is sinds vandaag de meest toegankelijke bajes van Amsterdam. ’s Morgensvroeg kun je terecht voor je ontbijt of een full on Engels brunch. Op zoek naar een plek om het weekend in te luiden met cocktails en fijne bites? Het slot van De Bajes gaat op vrijdag en zaterdag er pas om 3.00 uur op. Om het nog even een tikkie gezelliger te maken wordt de DJ booth tevoorschijn getoverd.

De Bajes Amsterdam restaurant bar uit eten

Diner bij De Bajes

Het was stiekem gisteren al feest bij De Bajes. Ik kreeg samen met een paar foodies een sneek preview van het menu van de nieuwe bar restaurant op de Utrechtsestraat. De oesters, borrelplanken, flessen wijn en gerechten-om-je-bord-bij-af-te-likken vlogen door de mooie tent. Wat er te happen valt? Pasta’s, steak, soepies en nog veel meer lekkers. Klassiekers, verrassende nieuwelingen, eigenlijk vanalles.

De Bajes restaurant Amsterdam oesters borrel De Bajes Amsterdam borrel snacks bites De Bajes Amsterdam borrelplank drinks food De Bajes bar restaurant Rembrandtplein Amsterdam Restaurant De Bajes Amsterdam visDe Bajes Amsterdam pasta etenRestaurant De Bajes Utrechtsestraat Amsterdam Restaurant De Bajes steak

Mijn favo’s? De zoete aardappelsoep met limoenblad (zo vol van smaak) en de Iberico (man man wat fijn).

Waarom De Bajes zo heet

De Bajes, ok waarom dan vraag ik eigenaar Sven. Blijkbaar betekent het woord bajes naast gevangenis ook thuis en huis (een gevalletje nooit geweten) en dat willen ze graag, de huiskamer van Amsterdam worden. Vandaar ook de keuze voor een oer-Hollandse naam. Juist aan het toeristische Rembrandtplein, want ze zijn er voor de Amsterdammers. En hoe grappig is dit: ‘Hé waar ben je?’ ‘Ik zit in de bajes.’ Dussss vandaar.

De Bajes streetart restaurant Amsterdam De Bajes Amsterdam streetart bar restaurant Street art restaurant De Bajes Amsterdam  Street Art Amsterdam restaurant bar Rembrandtplein

Street art restaurant Amsterdam

Laten we vooral de street art bij deze nieuwe hotspot op het Rembrandtplein niet vergeten. De kunstige muurvullende tekeningen die geheid voor vele oeh en ah momenten gaan zorgen. Eigenaar Sven is groot liefhebber van kunst en op één van de wanden staat zelfs zijn eigen trouwe viervoeter afgebeeld. Ahh en die is cute! Achterin de knappe zaak dat wordt de exporuimte waar steeds wisselende kunstwerken van zijn kunstvriend Olivier Varossieau (eigenaar Vroom & Varossieau, een Urban Contemporary en Street Art galerie in Amsterdam komen te hangen.

De Bajes Amsterdam restaurant

Fijne nieuwe spot aan het Rembrandtplein

Twee duimen in de lucht voor deze nieuwe bar restaurant aan het Rembrandtplein. Te gekke bediening, goed eten, fijne wijnen, waanzinnige ruimte en een relaxte spot om gewoon te chillen.

Dus….ga es naar de Bajes!

Ben je al bij deze coole nieuwe spot in West geweest?

De Bajes
Utrechtsestraat 11 (aan het Rembrandtplein)
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | koffiespot | drinks | diner

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”309″]

Translate»
Lees vorig bericht:
pizza Amsterdam Royal98 restaurant
Een Italiaans vorkje prikken bij Royal98

Stel je komt net van Amsterdam Centraal af en je krijgt opeens een serieuze craving. Oh nee wat nu? Dan...

Sluiten