Vegan mylkshakes en plantbased burgers bij knappe spot Deer Mama

Deer Mama is hip, vegan en ook nog eens fotogeniek.

Diervriendelijk een hapje eten is anno 2019 niet zo heel erg lastig meer. Dankzij zaken zoals Deer Mama is vegan een vorkje prikken opeens hipper dan hip. Want wauw wat is deze zaak fraai gesmoeld. Zuurstok roze stoelen, jaren 80 mint groen op de muren, cartoonachtige prentjes aan de muur en veel groen aan het plafond en op de grond. Vegan spot Deer Mama zou niet misstaan als filmset voor een jaren 80 film.

Het is lunchtijd, dus we storten ons vandaag op een Green Monster burger en de char siu banh mi. Ook beland er een the carrot lox club op onze tafel.

Deer Mama vegan Mylk & Burger Bar Amsterdam

Wauw wat een kleurrijk festijn is het! Ik begin aan de burger, oftewel het groene monster. De patty is gemaakt van groene erwten en tuinbonen en opgeleukt met sla, ingelegde rode kool, tomatensalsa, guacamole en chipotle mayonnaise. De patty heeft een krokant korstje, en lekker stevig van binnen zonder te droog te zijn. Verder is hij goed op smaak. De toppings en bottoms zorgen voor extra smaak, textuur en smeuïgheid. Vooral dat laatste is welkom want ik vind het broodje een tikkie droog.

Op naar de char siu banh mi. Dit is een gevalletje ik-kan-niet-geloven-dat-dit-geen-vlees-is! Wat een mooie vlezige structuur. Ik kan draden trekken van de no-pork-char-siu! Dikke like voor de hoisinsaus en de sriracha mayo. Wederom is het brood droog dus het is een kleine worsteling om er doorheen te komen, maar de smaak maakt alles goed. Ook de club gerookte en gemarineerde wortel is mooi van smaak.

Ken je dat dat je zit te eten van je bordje en ondertussen jaloers naar de buren zit te loeren? Er staan zoveel mooie vegan gerechten op de kaart van Deer Mama dat ik snel terug wil komen om de rest te proeven. Zo zag ik een stapel pannenkoeken waar ik graag even van mee had willen prikken. En ook de tonkatsu burger maakt me nieuwsgierig.

Deer Mama vegan Mylk & Burger Bar Amsterdam freak shake

Ik ben nieuwsgierig naar de mylkshakes van Deer Mama. Normaal gesproken zal ik nooit een milkshake bestellen, maar deze mylkshake is vegan en hij heet strawberry miso. Dus hopelijk niet zo zoet en een mooie combinatie van zoet en zout. Mijn tafelgenoot zwicht voor de chocolate chip cookie dough.

Deer Mama freak shake

Plaatjes zijn het. En de twee hoge glazen laten zich gewillig fotograferen. Ik neem een slok, oei aardbei. Oh ja ze zei siroop en dat is het duidelijk. Geen zoute miso te proeven. Ik probeer nog een slok, maar nee deze zo-geen-zoetekauw kan het niet aan. De mylkshake aan de overkant is overigens veel minder zoet, terwijl ik op basis van de naam had verwacht dat ik de minder zoete variant had. Hou je van zoet, dan is een mylkshake vast jouw ding, maar deze savory gall houdt het toch maar bij iets hartigers.

Al met al is Deer Mama een leuke en coole tent dat mooi inspeelt op de huidige behoefte aan diervriendelijk eten. Eigenaresse Laura Estevez heeft overigens al wat kunnen oefenen op plantaardige gerechten maken, hiervoor had ze ook vegan food spot Dophert. Destijds was ze een van de eersten (zo niet de eerste) die een tof vegan concept opende.

En ook ’s avonds kun je bij Deer Mama terecht. Dan is de kaart wat uitgebreider en je kunt ook een wijntje of een boozy mylkshake erbij bestellen.

Deer Mama
Ceintuurbaan 71
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | De Pijp
Lunch | brunch | drinks | diner | terras

[mapsmarker marker=”191″]

Openingstijden Deer Mama Vegan Mylk & Burger Bar:
Maandag tot en met zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur

Tags: vegan restaurant Amsterdam | waar kun je vegan eten in Amsterdam? | diervriendelijke restaurants | plantbased restaurants | plantbased food Amsterdam | vegan food spots Amsterdam | vegan restaurant Ceintuurbaan Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Ruisenor Mexicaans Den Haag
Waarom iedere Mexican food lover naar restaurant Ruiseñor moet

Ruiseñor stond al tijden op mijn lijst, vooral nadat ik in Mexico was geweest en nu ik er ben geweest...

Sluiten