Dimitri’s Amsterdam is ideaal voor een gezellige avond

In het pand op de hoek van de Insulindeweg en de Celebesstraat in Amsterdam Oost heeft Dimitri’s Amsterdam recentelijk haar intrek genomen. Een zaak waar ingrediënten die lekker smoelen aanwezig zijn. Denk aan groen velours banken, koper, zwart staal, een boom binnen en een in het oog springende bar. Het restaurant is lekker ruim opgezet en de kleine nisjes met banken zijn gelukkig gebleven nadat Bar Sue uit het pand is vertrokken. Wil je dineren met wat privacy, dan zit je bij Dimitri’s goed.

Direct reserveren bij Dimitri’s

Dimitri’s Amsterdam nieuw restaurant in Oost

Aan het roer van de keukenbrigade staat Ray Drisdale, met zijn 22 jaar de jongste chef van Amsterdam. Voorheen stond Drisdale bij Ciel Bleu in de keuken en nu dus bij dit nieuwe restaurant in Amsterdam Oost. Wanneer we chef Ray vragen of we de gerechten die zijn keuken uit komen op de een of andere manier in een hokje kunnen stoppen geeft hij aan dat dit eigenlijk niet kan. Er staan zowel gerechten uit het Midden-Oosten op de kaart, maar je vindt ook invloeden van andere delen van de wereld terug. Intussen zijn we wel benieuwd geworden naar zijn kookkunsten en we bestellen vis, vlees, veggies…van alles wat eigenlijk.

Meer eerst brood en dips

Bij Dimitri’s serveren ze medium size gerechten. Dus voor we het weten staat onze tafel vol, zo vol zelfs dat de ober aanbiedt onze optocht aan gerechtjes te splitsen zodat de helft niet koud wordt.

Ik pak een lamsspies en snijd hem door. Hij is mooi rosé van binnen. I like! Ook is hij mooi gekruid en de frisse raita en hummus zorgen voor wat balans in de smaak. Mooi.

De favoriet van de avond zijn de Iberico vingers. De ober raadt ze aan en hij heeft geen woord teveel gezegd. Het vlees is zo ontzettend mals en het glazuur sticky, zoet en gewoonweg heerlijk. Dit gerecht zouden ze moeten supersizen, want hier kan ik kilo’s van op.

Verder snoepen we ook van de tijgergarnalen met gepofte knoflook en gegrilde citroen, de geitenkaas met gepofte biet, de bloemkool met beurre noisette en gefrituurde kappertjes en de getrancheerde zalm. Ik had de zalm als eerste moeten eten, want die viel qua smaak een beetje weg naast de smaakbommen zoals de Iberico en het lamsvlees. Dus mijn advies als je dezelfde gerechten bestelt; eerst de zalm eten en daarna de rest.

Dimitri's Amsterdam Oost

Het dessert met aardbeien en dropshots

Dimitri’s is een ideale plek om lekker een hapje te eten, vooral als je wel in bent voor wat spannende smaken en je het niet erg vindt om je bordjes te delen met je tafelgenoot/-genoten. Wat ik ook heel erg leuk vind is dat ze wijnen uit Libanon op de kaart hebben staan. Ik zou het nog toffer vinden als de rest van de drankenkaart minstens zo spannend zou zijn. Iets meer lokale of indie merken zou me net iets meer aanspreken. Het personeel is superlief en attent, maar soms merk je dat ze nog een beetje moeten wennen, maar ze hebben duidelijk veel lol in hun werk dat het me helemaal niets uitmaakte.

Dussss op zoek naar een plek om een avond te toeven met wat lekkers te eten en te drinken? Misschien Dimitri’s eens proberen?

Reserveren bij Dimitri’s

Dimitri’s Amsterdam
Insulindeweg 1
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | drinks | koffie |diner

Openingstijden:

Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”61″]

Tags: nieuw restaurant Amsterdam Oost | jongste chef van Amsterdam kookt bij dit restaurant 

Translate»
Lees vorig bericht:
Kerstdiner
Leuk ter inspiratie: Dit eten Amsterdamse chefs thuis met Kerst

Wat tover je deze Kerst op tafel? Deze vraag stelde ik aan een aantal Amsterdamse chefs. Lees verder

Sluiten