Als je denkt aan gezond ontbijten, denk je niet direct aan een chocoladecake. Tenzij je deze cake met super gezonde ingrediënten maakt.
Benodigdheden:
- Een halve banaan
- 1 ei
- 3 eetlepels (glutenvrije) havermout
- 1 eetlepel kokosrasp
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
- 1 theelepel honing
- 1 mok
Zo maak je de chocoladecake:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Prak de banaan met een vork in een niet al te grote mok. Kluts het ei in dezelfde mok en voeg de havermout, kokos, cacao en honing toe en roer goed door tot een mooi beslag.
Zet de mok ongeveer 15 minuten in de oven en klaar is je gezonde chocoladecake. Lekker met (lactosevrije) yoghurt.
Je kunt uiteraard eindeloos variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld gojibessen, walnoten of pecannoten toe aan het beslag.