EnSuite eventspot en hotspot in één

Waarschijnlijk ben je al bekend met restaurant Razmataz, maar ken je EnSuite ook al? De buurman van Razmataz is het verlengstuk van dit gezellige restaurant op de Hugo de Grootplein en eventlocatie bij uitstek. Aan de lopende band worden hier de leukste food- en drinkevents georganiseerd. Van bier- en ceviche-feesten, Paasbrunches tot aan kreeftweken. Vorige week schoof ik bij EnSuite aan voor de kreeftweek en dat stond gelijk aan heerlijke ziltige oesters, sappige kreeften en een bijzondere kreeftenwijn.

kreeftweekensuiteamsterdamrestaurant

Verse oesters

Alsof je met je enkels in de branding staat en de oesters zo uit de zee zijn gevist. Zo vers zijn deze ziltige rakkers. Een lekkere vinaigrette en wat citroensap erover heen en de oesters slurpen heerlijk weg.

oestersensuiterazmatazamsterdam

Kreeftenwijn

Wat ik zo leuk vindt aan EnSuite dat ze de totaalbeleving van het thema du moment erg serieus nemen. Tijdens deze week van de Oosterschelde kreeft kun je kiezen voor de speciale kreeftenwijn. Een exclusieve wijn dat normaal gesproken alleen door een select aantal restaurants in Zeeland geschonken mogen worden, maar EnSuite heeft deze wijn weten te bemachtigen en dus krijgen wij de kans om deze bijzondere druivensap ons te laten smaken.

kreeftenwijnensuiterazmatazrestaurant

Lachende kreeft en Aziatische kreeft

Naast de good old kreeft in kruidenboter en de Franse klassieker kreeft thermidor kun je ook kiezen voor de Laughing Lobster. Deze lachende kreeft is een halve Oosterschelde kreeft met huisgemaakte chorizo, pommes dauphine en wilde spinazie en smaakt bijzonder goed.

kreeftweekrestaurantensuiteamsterdamhugodegrootplein kreeftmetchorizoensuiterazmatazamsterdam

En ook de Hoelang Lobster (Asian style met gember, chili en knoflook) is finger licking good. Wat een heerlijke smaak en de noodles met koriander zijn ook zeker niet verkeerd.

kreeftasianstyleensuiteamsterdam kreeftweekrestaurantensuiteamsterdamnoodles

Event walhalla

Wat is zo leuk vindt aan thema weken of -dagen is dat je het gevoel krijgt onderdeel te zijn van iets bijzonders, want tja morgen is het voorbij of over een week en dan kun jij tenminste navertellen hoe het was.

EnSuite is inmiddels al het podium geweest voor onder andere Two Chefs Breving ceviche y mas, de kreeftweek, een gezellige Paasbrunch, de steakweek en Zilte Zondag (oesters voor een euro). Maar niet gevreeds, er komen nog meer leuke food events aan. Iedere zondag regent het tijdens EGGStravaganza eiergerechten tijdens brunchtijd. Aankomende maandag staat de parel van het land (de witte asperge) in het zonnetje tijdens aspergeweek en zondag 19 april worden de Fines de Claires oesters en Pouilly Fumé tevoorschijn getoverd voor het grote Zilte Zondagfeest.

ramatazensuiteamsterdamrestaurant

EnSuite Amsterdam
Hugo de Grootplein 7-15
Amsterdam West
razmataz.nl/ensuite

Ontbijt | Lunch | Koffie | Brunch | Borrel | Diner | Late night snack

Openingstijden EnSuite/Razmataz:
Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 1.00 uur
Vrijdag van 8.30 uur tot 3.00 uur
Zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur

Hotspot Café Panache is nieuw en een tikje eigenzinnig.

Translate»
Lees vorig bericht:
Hotspot Cafe Panache Amsterdam Ten Katestraat West
Café Panache, lekker eigenzinnig hotspot

Ze is nieuw, origineel, heeft flair en heet Café Panache. Sinds haar komst eind vorige maand weet tout hip Amsterdam...

Sluiten