Fou Fow Udon eerste udonrestaurant van Amsterdam

Fou Fow Udon is een soort brother from another mother van Fou Fow Ramen. Net zoals big bro’s op de Elandsgracht en de Van Woustraat kun je bij dit eerste udonrestaurant van Amsterdam terecht voor heel veel noedels. Het verschil is dat op het menu van Fou Fow Udon niet de inmiddels bekende en geliefde ramen de sterspeler is, maar de udon. Dus zeker wel familie want ze komen uit dezelfde koker en de zaak heeft dezelfde look en feel maar het is toch net even anders.

Fou Fow Udon Amsterdam

Udon is een wat dikkere noedelvariant dan ramen. Het is lekker chewy en is wit in plaats van geel. Wist je trouwens dat ramen haar gele kleur dankt aan kansui? Lees wat kansui precies is.

Ik ben gek op udon en de komst van dit restaurant gespecialiseerd in deze dikke noedel is dan ook te gek. Toen eigenaar Fow Pyng Hu mij een maand geleden vertelde over zijn nieuwe project was ik excited as hell. Ik had beloofd te wachten met erover te schrijven tot in januari. En kijk eens aan het is januari. Gisteren belde ik met Fow om te praten over zijn nieuwe udon spot.

Soft opening

Afgelopen zaterdag gingen ze voorzichtig open op de Prinsengracht na een verbouwing waarbij ze het pand aan de gracht wat lichter hebben gemaakt en hebben opgeleukt. Fow: ‘Het moet een laagdrempelige zaak worden, een beetje zoals de andere Fou Fow zaken.’ Waar op de Prinsengracht je deze nieuwe zaak vindt? Als je vanaf Fou Fow Ramen op de Elandsgracht naar de Prinsengracht loopt, steek de brug over en ga naar links. Weet je nog het pand waar voorheen Vyne zat en daarna Prinz Wolf? Nou daar zit Fou Fow Udon.

Spannend vindt hij het wel. En dat snap ik wel want udon is bij vele Amsterdammers nog best wel onbekend. Je vindt de dikke witte noedels hier en daar wel op het menu, maar een restaurant dat zich volledig focust op udon, die is er nog niet. Extra stoer vind ik deze zet van Fow dus. Maar dat hij een goede pionier is bewijst hij wel met het feit dat hij de eerste was die Amsterdammers kennis liet maken met ramen. Toen hij boven bij toko Dun Yong ramen stond te koken kende niemand het nog en waren er nog nul ramenrestaurants. Inmiddels is dat wel even anders. Ramen is zo immens populair. Dus nu de vraag of udon dezelfde faam zal krijgen.

Huisgemaakte udon

Extra cool aan Fou Fow Udon is dat ze hun noedels zelf maken. Ze hebben een speciale machine in huis gehaald en dit bakbeest maakt deze witte deegslierten. Je vindt er verschillende udongerechten op de kaart. Udon in soep. ‘Dit is een hele simpele variant, heel clean en lente-ui. Je kunt dit vervolgens uitbreiden met verschillende toppings,’ aldus Fow. Verder curry udon, udon Carbonara, een koude udon die je dipt in een sausje en een bouillon met udoen en tempura. Japanners willen graag de tempura bovenop hun broth geserveerd hebben zodat wanneer de gefrituurde goodies de hete soep raken het een sompig geheel wordt. ‘Maar Nederlanders hebben de tempura toch liever apart, dus we serveren de gefrituurde spullen ernaast.’

Man man ik ben zo nieuwsgierig naar dit nieuwe udonrestaurant. Hij staat hoog op mijn to do list. Bij jou ook?

Fou Fow Udon
Prinsengracht 411
Amsterdam Centrum
Diner

Openingstijden Fou Fow Udon:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 17.00 uur

In een later stadium gaan ze wellicht open voor lunch

Foto: Facebookprofielfoto van Fou Fow Udon

[mapsmarker marker=”129″]

Tags: eerste udonrestaurant van Amsterdam | Fou Fow opent udonrestaurant | noedelrestaurant in Amsterdam | huisgemaakte udon noodles | waar eet je udon in Amsterdam? | where to eat udon in Amsterdam | nieuwe restaurant Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Cocktailbar Kampai Amsterdam centrum
Onwaarschijnlijk goede cocktails en yummie Asian streetfood bij Kampai

Kampai is een heel erg toepasselijke naam voor deze geweldige cocktailbar Lees verder

Sluiten