Funky Asian street food bij urban jungle Benji’s Toko in Amsterdam West

Benji’s Amsterdam op de Wibautstraat, oftewel dé urban jungle van Amsterdam Oost, ken je natuurlijk wel.

Eenmaal binnen waan je je in een knappe groene walhalla opgeleukt met leren bankjes, kleurrijke kunst en gekleurde tapijten. En sinds kort heeft Benji’s er een jonger zusje bij in Amsterdam West: Benji’s Toko. Dezelfde kekke inrichting met een hoog Bali feel als Benji’s in Oost en dezelfde relaxte sfeer. Extra tof aan deze Benji’s in West: ze heeft een te gek terras en ook een avondkaart vol met Asian street food.

Benji's Toko Amsterdam West ontbijt lunch diner
ziet er picobello uit
Restaurant Benji's Toko Amsterdam West Asian street food
hoe leuk is dit hoekje?

Benji’s Toko urban jungle met Asian street food

Benji’s Toko is al vanaf ‘s morgens om 10.00 uur open. Ideaal om dus neer te strijken voor een kop koffie. Buiten op het terras met uitkijk over het water of binnen tussen al dat groen. Gedurende de hele dag kun je bij deze nieuwe Asian street food spot blijven plakken. Overdag kun je snoepen van het brunchmenu waarop verschillende bowls, wraps, eitjes, salades en zoete dingen op staan. En kom je avond eten bij Benji’s dan kun je van de streetfood menu bestellen. Ik zeg de hele tijd Asian street food, maar eigenlijk is het gewoon Indonesisch street food dat hier uit de keuken komt. Met een paar kleine uitzonderingetjes: een uitstapje naar de Japanse keuken met de katsu, de Koreaanse keuken met de wings en de Chinese keuken met de Peking eend.

Benji's Amsterdam bites Aziatisch restaurant
gado gado rolls
Korean wings Benji's Toko Amsterdam
Korean chicken wings

We laten de gado gado rolls en spicy Korean wings aanrukken. Deze gado gado in de vorm van een veggie rol met pindadipsaus is echt superleuk gevonden en een leuke frisse snack. De Koreaanse kippenvleugels is gojujang heaven. Hij is heerlijk pittig, doordrenkt van de Koreaanse rode chilipasta en getopt met sesamzaadjes en bosui. Een bite om je vingers bij af te likken.

Patatje rendang Benji's Toko Amsterdam West Baarsjes streetfood
patatje rendang

Dan volgen de small plates: een patatje rendang en drie min rainbao buns. De rendang heeft een fantastische smaak. Jammer dat het vlees niet wat malser is en na een paar happen is het Indonesische stoofvlees op en mis is wat saus voor bij de rest van de frietjes.

Rainbao buns Benji's Toko Amsterdam West Asian street food
rainbao buns: v.l.n.r. rendang, katsu en peking eend

Dan bereiken de drie gekleurde buns onze tafel. Die zien er werkelijk waar te cute uit.

De roze bun (wat meer een roze gekleurd Nederlands broodje is dan een Chinese bao) is de Peking duck bun. Ik ben nogal bijzonder picky op mijn Peking eend. Ik ben er mee opgegroeid en ik weet dat het een kunst is om dit goed te krijgen. De huid van de een moet superkrokant zijn (dat krijg je zo door de eend dagen lang te drogen). Van binnen moet de eend mals zijn en de marinade heeft een typische smaak die je bereikt door een perfecte verhouding van spijzen en andere ingrediënten (ik weet niet hoe je het maakt, maar ik weet wel hoe het smaakt). Het maken van Peking eend duurt dagen en soms lukt het zelfs Chinese chefs niet om de eend perfect te krijgen. Deze Peking duck bun is een prima broodje, maar ik heb er moeite mee het een Peking eend broodje te noemen.

De chicken katsu bun is er eentje waar ik geen genoeg van kan krijgen. De katsu heeft een mooi krokant korstje en zacht kippenvlees van binnen. En met die spicy mayo wordt het een geweldig smeuïg geheel.

Tenslotte de zwarte bun. Deze bun komt met dezelfde rendang als het patatje. Ook hier weer de smaak is er, maar het vlees mag wat malser.

Al met al is Benji’s Toko een mooi gesmoelde spot om wat te eten en te drinken. Ze hebben leuke bites, cocktails en leuke (speciaal) biertjes genoeg om je bezoek te gek te maken.

Zeker bestellen: de kimchi wings, de gado gado rolls en de chicken katsu bun.

Benji’s Toko
Baarsjesweg 188
Amsterdam West | Baarsjes
Ontbijt | lunch | drinks | diner | fijn terras

Openingstijden Benji’s Toko:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 0.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Benji's Baarsjesweg

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Benji\'s Baarsjesweg 52.366366, 4.861230

Tags: Benji’s Amsterdam nu ook in Amsterdam West | nieuw bar restaurant met terras in Amsterdam West | street food restaurant Benji’s Toko Amsterdam West | patatje rendang | Korean spicy wings | rainbao buns eten | Indonesisch street food

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
nieuwe bar bouche amsterdam oost
Bar Bouche nieuwe all day spot op de Wibautstraat

Bar Bouche is een all day spot in de maak in Amsterdam Oost. Lees verder

Sluiten