Gezonde chocoladerepen van rauwe cacao

Rauwe chocolade is gemaakt van rauwe cacao. En laat rauwe cacao nou toevallig ontzettend gezond voor je zijn. Daarom een heerlijk makkelijk recept voor een chocoladereep met hazelnoten gemaakt van rauwe cacao.

Benodigdheden

Voor één reep

  • 5 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepel honing of (palmbloesem)suiker
  • 1 eetlepel rauwe cacao
  • 2 eetlepels ongebrande gepelde hazelnoten

Zo maak je de rauwe chocoladereep

Rooster de hazelnoten een paar minuten in de oven (ongeveer 200 graden Celsius) totdat ze een lekker bruin kleurtje krijgen.

Smelt de kokosolie met de palmbloesemsuiker of gewone suiker. Gebruik je honing, roer de honing dan goed door de gesmolten kokoslie. Laat dit even afkoelen en roer dan de rauwe cacao erdoorheen.

Vouw een vierkant vormpje van aluminiumfolie of gebruik muffinvormpjes. Schep de geroosterde hazelnoten in de vorm of muffinvormpjes en giet hier het chocolademengsel overheen. Laat dit zo’n vijf minuten opstijven in de diepvries en je hebt heerlijke chocoladereepjes die ook nog eens gezond zijn!

Gezond recept chocoladereep met hazelnoten van rauwe cacao

Nog zo’n easy en gezond recept van rauwe cacao: chocoladecakeje á la minute!
Wil jij ook onbeperkt genieten van zelfgemaakte chocoladebonbonnetjes?

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
STACH food opent nieuwe winkel op de Admiraal de Ruijterweg in de Baarsjes
Nieuws: STACH food opent vierde vestiging in De Baarsjes

Het gaat goed met STACH food, de eetwinkel waar je terecht kunt voor gezonde verse maaltijden, broodjes, koffie, thee en...

Sluiten