Het ultieme winterse Kerstgranola recept

Granola is met stip mijn favoriete ontbijt.

Iedere ochtend gaan er een paar scheppen van deze krokante havermout met geroosterde noten en zaden in mijn kommetje yoghurt. Na een paar recepten geprobeerd te hebben is er eentje de winnaar: het granolarecept van chef, kookboekauteur en culinair schrijfster Molly O’Neill. Ik heb dit recept als basis genomen en hier en daar getweakt naar mijn eigen smaak en het resultaat is een warming and comforting winterse granola waar je de winter goed mee doorkomt.

Dit heb je nodig voor de granola

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten | waarvan 30-35 min in de oven

  • 310 gram havermout
  • 130 gram amandelen
  • 90 gram pecannoten
  • 50 gram pompoenzaden
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 2 eetlepels sesamzaden
  • 180 ml honing
  • 150 ml ahornsiroop
  • 90 ml eetlepels plantaardige (geurloze)olie
  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 1 3/4 eetlepel gemalen gember
  • 2,5 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 3/4 theelepel vers gemalen kardemom
  • 3/4 theelepel vers gemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels vanille extract
  • schil van 1 bio sinaasappel (geraspt)
  • 200 gram rozijnen
  • 200 gram gedroogde cranberry’s
  • 100 gram pure chocolade (grof gehakt)

Zo maak je de winterse granola

1.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.
Meng in een grote kom de havermout, de noten en zaden.

3.
Zet een steelpan op middelmatig vuur op met hierin de honing, ahornsiroop, olie en boter. Roer terwijl je de boel verhit alles door elkaar totdat de boter is gesmolten. Roer de kruiden, de sinaasappelrasp en de vanille er doorheen. Giet de hete vloeistof over het havermoutmengsel en roer alles goed door elkaar. Laat 15 minuten trekken. Roer af en toe.

Bak de granola

4.
Verdeel de ongebakken granola gelijkmatig over de bakplaat (gebruik er eventueel twee) en bak 30 tot 35 minuten in de oven. Keer om de tien minuten de bakplaat om zodat de granola gelijkmatig bruint.

5.
Laat de granola afkoelen op kamertemperatuur en doe in een schone kom. Roer de rozijnen, cranberry’s en chocolade er doorheen. Bewaar de winterse granola in luchtdichte bakken of potten.

Eet smakelijk!

Ook interessant

Kerstgranola recept | recept voor de lekkerste granola ooit | winterse granola recept | zelf granola maken | granolarecept | hoe maak je zelf granola?

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Cranberry brown butter tart taart recept bakken
Cranberrytaart met een bruinebotervulling (cranberry brown butter tart)

Cranberry's worden wat mij betreft te weinig gebruikt in Nederland. Lees verder

Sluiten