Hoed en Krelis nieuwe knappe spot in de Pijp

Damn wat zat er ook al hiervoor in het pand vraag ik mezelf af als ik mezelf heb geïnstalleerd op de zachte bank van het net geopende bar restaurant Hoed en Krelis. Zo’n bizar mooi pand, dat kan ik toch niet jaren soort van gemist hebben? Voor degenen die niet weten waar dit nieuwe restaurant zit. Het zit middenin de Pijp aan de Ferdinand Bolstraat en dan op het stuk tussen de Albert Cuyp en het Marie Heinekenplein, niet bepaald het minder drukke of verborgen deel van de Febo zeg maar. Daarnaast is het een semi vrijstaand pand met aan de voorzijde en zijkanten één en al raam.

Direct reserveren bij Hoed & Krelis

‘D-Reizen zat er hiervoor in,’ weet de vriendelijke ober me te vertellen. ‘Het stond gewoon twee en een half jaar leeg.’ No way! Ik probeer me de afgrijselijke kleuren van het reisbureau voor de geest te halen. Wow, wat een verschil met hoe het eerst was dan! Want Hoed & Krelis is alles behalve afgrijselijk. Mooie smaragd groenen fauteuils waar je jezelf in wilt begraven, een koperen bar a.k.a. blikvanger en meer van dit fraais.

Een vorkje prikken bij Hoed

Een avondje aan tafel zitten bij Hoed en Krelis is dan ook geen straf. De sfeer is goed, de bediening is vrolijk en je zit gewoon prinsheerlijk. Het kost ons even wat moeite om onze dorst gelest te krijgen nadat we ons hebben gesettled, maar als we dan eenmaal de aandacht van het personeel hebben weten te krijgen, zitten we lekker aan de vino en met een menukaart voor onze neus. En voor we het weten passeren dit soort plaatjes de revue:

Zet je foie gras voor mij neer, dan maak je me blij, dus het gerecht met eendenlever, pastrami, piccalilly en zuur (boven) heeft sowieso mijn volledige aandacht.

De ceviche van zeebaars, groene peper, zeekraal en avocadocrème heeft een licht zuurtje en dat vind ik juist wel prettig. En applause voor chef plating voor dit fraaie gerecht.

En ook al is de kabeljauw (boven) knapper, de vega bulgursalade (onder) is een stuk spannender van smaak, dus die wint het voor mij. Sowieso is dit gerecht één en al zomer en dat is fijn.

Restaurant De Pijp Hoed & Krelis

Ruimte voor een dessert hebben we niet meer, dus grote eters kunnen hier met een gerust hart heen.

Terras Hoed en Krelis

Ook om even een borreltje te doen is Hoed & Krelis een top plek. Daarom ben ik de middag erna nog even terug gegaan tijdens borreltijd. De serveerster herkende me nog en vroeg nog of ik een leuke avond had gehad. Hoe lief is dat? En ze krijgen zeer binnenkort een terras, dus wijntjes en biertjes doen in de zon? Check!

Reserveren Hoed & Krelis

Claim je tafel! Reserveer je plekje bij restaurant Hoed & Krelis en je weet zeker dat je terecht kunt. Wel zo verstandig en zo handig.


Hoed & Krelis
Ferdinand Bolstraat
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Ontbijt | koffie | lunch | brunch | diner

Openingstijden Hoed en Krelis:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 1.00 uur
Zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 3.00 uur

[mapsmarker marker=”382″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Foodbloggers Awards
Foodbloggers Awards de eerste awardshow waar foodbloggers en het publiek de winnaars kiezen.

Foodbloggers Awards is de allereerste award waar foodbloggers en het publiek de prijswinnaars bepalen. Want tja  als je er goed over...

Sluiten