Deze foodstand in Japan wordt gerund door een hond. Wellicht dé oplossing tegen het personeelstekort?

Dit moet wel de meest fluffy standhouder ooit zijn!

Dat honden cute en slim zijn en sommige honden nóg slimmer zijn en dingen kunnen zoals je sloffen op commando voor je halen of meedoen met yoga-oefeningen etc dat wist ik al, maar deze Japanse Shiba inu runt in zijn eentje een zoete aardappel standje! Ik heb ooit weleens iets gelezen over een Aziatisch dametje dat haar kat in schattige kostuumpjes hees en naast zichzelf plantte tijdens het verkopen van eten, maar Ken-Kun zit dus solo in het standje. Als je het stalletje van een afstand ziet lijkt hij onbemand, maar zodra de wollige verkoper potentiële gasten hoort dan springt hij op de counter en zit hij er klaar voor om geaaid te worden. Aldus het artikel op Lonely Planet.

Zo ‘bestel’ je

Helaas is Ken-Kun beter in kwispelen en omrollen dan in rekenen en geld wisselen. Dus ‘bestellen’ doe je eigenlijk niet bij het harige beestje, maar doe je door je gewenste snack uit de doos voor het kraampje te pakken. Vervolgens betaal je door geld in de box ernaast te doen. Een systeem dat gebaseerd is op vertrouwen. Hoe geweldig is dit? Oh en als de dagvoorraad er doorheen is gegaan dan komt de eigenaar langs om een bordje op te hangen waarop staat dat ze sold out zijn.

Sowieso komt de eigenaar van het zoete aardappelstalletje en het hondje af en toe even langs om te kijken of alles goed gaat. Hij is ook degene die zorgt dat er genoeg voorraad is om te verkopen. In eerste instantie verkocht hij alleen sweet potatoes, maar inmiddels zijn de prijzen iets gestegen en is het assortiment ook uitgebreid met onder andere geroosterde maïs.

Om deze hond in actie te zien moet je wel even naar Japan afreizen. Naar de meest noordelijke stad van Japan om precies te zijn: Sapporo.

Foto credits: Tiffany Luk op Twitter @tea_ffany

Tags: Hond runt in zijn eentje een foodstand | shiba inu beheert foodstalletje in Japan

Translate»
Lees vorig bericht:
Eatmosfera Oost zuurdesem pizza pizzeria Amsterdam
Eatmosfera Oost nieuwe zuurdesempizzeria van Italiaans restaurant Eatmosfera

Eastmosfera Oost Sourdough pizza zou zomaar je nieuwe favo pizzeria in Oost kunnen worden. Read more

Sluiten