Delivery tip: echt Chinees fonduen voor thuis van HOT&HOT

HOT&HOT had geen beter naam voor hun hotpot kunnen verzinnen.

Wanneer je deze Chinees fondue in huis haalt word je getrakteerd op dampend hete bouillons én lekker veel rode pepers. Hot in kwadraat dus!

HOT&HOT is gespecialiseerd in hotpot uit Sichuan en in deze regio in China zijn ze gek op pittig eten. Rode pepers en sichuan pepers (die eerder een tintelend gevoel geven dan dat ze daadwerkelijk pittig zijn) worden dan ook in bijna alle gerechten gebruikt en dus ook in hun hotpot.

Als je nog nooit hebt gehotpot kan ik je zeker aanraden dit eens te proberen. Het is eigenlijk een soort van gourmetten op z’n Chinees. Maar in plaats van een gourmetset heb je een gigantische pan op tafel. En in plaats van bakken in boter of olie gaar je de verschillende ingrediënten in een smaakvolle (en pittige bouillon). Mega gezellig en verschrikkelijk leuk om te doen vooral als het buiten donker en koud is. Lekker met z’n allen om die kokende bouillon en jezelf warm eten. Wat wil je nog meer?

Chinees fondue voor thuis

En HOT&HOT maakt thuis Chinees fonduen wel heel erg makkelijk, want je kunt gewoon op hun site deze hotpot bestellen! Kies je bouillons, hotpotgerechten, voorgerechten, Sichuangerechten en je bezorgmoment. En als je zelf geen hotpot cooker hebt, kun je die ook bestellen (hier zit 100 euro borg op). En daarna is het wachten en uitkijken naar het moment dat de bezorger op de stoep staat met je bestelling.

Vorige week woensdag was het mijn HOT&HOT moment en een half uur voordat mijn spullen geleverd werden werd ik gebeld door de chauffeur. Hij zou er om 16.00 uur zijn. Top! Precies drie minuten voor vier ging de deurbel en stond de bezorger voor de deur met een grote doos gevuld met een elektrische fonduepan voor twee verschillende bouillons, twee grote bakken met bouillons, tig stevige doosjes met verschillende hotpotgerechten zoals Sichuan gemarineerde buikspek, flinterdun gesneden tong, beef balletjes, dungesneden wagyu, spinazie, rijstnoedels, koeienmaag, zoete aardappel, tomaten, tofuvelletjes, enoki, maïs, rode pepertjes, bosui, diverse sausjes en extra hete olietjes om de hotpot extra spicy te maken als je dat wilt.

Alleen het uitpakken is al één groot festijn! En omdat alles al netjes is gesneden en mooi ligt kun je het zo uit de doos wippen en op een bordje leggen.

Hoe leuk ziet dit eruit!

Chinees fondue hotpot HOT&HOT

Wanneer alles op tafel staat kan de hotpot cooker aan!

HOT&HOT hotpot restaurant Amsterdam Rotterdam delivery

De bouillons zijn in no time heet en daarna kan de pret beginnen. Eigenlijk heeft alles behalve de zoete aardappel en maïs maar heel kort in de bouillon nodig, dus je hoeft niet superlang te wachten voordat je wat te eten hebt. En dat is met zoiets als fondue wel heel erg prettig.

hotpotrestaurant Amsterdam Rotterdam HOT&HOT

We hebben twee verschillend bouillons: eentje met gefermenteerde kool en eentje op basis van rode peper. Beide bouillons zijn geweldige smaakbommen. De koolbouillon is een tikkie zuur en is lekker complex van smaak en de andere bouillon heeft zo’n mooie gelaagdheid. De verschillende ingrediënten zuigen gewillig de soepjes op en we smikkelen enthousiast van al dit lekkers. Uiteraard hoef ik je niet te vertellen dat de wagyu geweldig is. Even mega kort dippen in de broth en klaar is ie. Maar ook de tong is ge-wel-dig en dan die met Sichuan pepers gemarineerde buikspek…man man zo lekker. De maïs en spinazie zorgen voor wat frisheid en ook de sausjes geven de hotpotgerechten een extra dimensie.

HOT&HOT biedt echt een fantastische hotpot aan. Alles is mega vers en de bouillons zijn grandioos. Alles staat zo op tafel en het is onwijs gezellig om dit thuis te doen.

Chinees hotpot restaurant Amsterdam en Rotterdam HOT&HOT

Ook een keertje thuis hotpotten? Bestel je Chinees fondue online en laat het op iedere dag van de week thuis bezorgen.

Chinees fonduerestaurants in Amsterdam en Rotterdam

Natuurlijk is in je eigen comfy huis hotpotten superleuk, maar in de basis heeft HOT&HOT hotpotrestaurants waar je kunt aanschuiven aan je eigen hotpottafel en kunt smikkelen van hun verschillende gerechten. Wanneer de lockdown voorbij is gaan de twee restaurants in Amsterdam en het restaurant in Rotterdam weer open.

Website HOT&HOT

Hot&HOT Museumplein Amsterdam
Hobbemakade 63
Amsterdam Zuid

HOT&HOT Chinatown Amsterdam (coming soon)
Zeedijk 57
Amsterdam Centrum

HOT&HOT Rotterdam
Goudsesingel 340A
Rotterdam

Ook interessant:

Chinees fondue voor thuis | Chinees fonduen | Chinees fonduerestaurant in Amsterdam | Chinees fonduerestaurant in Rotterdam | authentiek Chinees fondeurestaurant | hotpotten in Amsterdam | hotpotten in Rotterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Online wijncursus Wijnspijs Academy
20 euro korting op een online wijncursus bij WijnSpijs Academy met deze speciale code!

Mensen met een hobby zijn gelukkiger, las ik vandaag in een artikel op Nu.nl. Lees verder

Sluiten