Instock in oost is open!!!

Restaurant Instock Amsterdam zet het redden van voedsel voort in hun nieuwe permanente locatie aan de Czaar Peterstraat 21 in oost. Gisteren gingen de deuren open en kon iedereen een kijkje nemen in het nieuwe pand en proeven van de lekkernijen. Uiteraard gemaakt van producten die het anders niet tot in de keuken hadden gered.

Amsterdam Instock

Het mooie terras is er klaar voor om vele hongerige en zonaanbiddende gasten te herbergen.

Instock Amsterdaminstock opening

Gaaf interieur

Ik voel me als een klein kind in een snoepwinkel wanneer ik Instock binnenloop. Overal zie ik mooie hoekjes en gave objecten waar ik foto’s van wil maken. Ontwerpcollectief MOS is verantwoordelijk voor de fraaie inrichting. En het is met recht “a job well done”. Mira van MOS vertelt hoe ze in vijf weken tijd de casco opgeleverde ruimte hebben omgetoverd tot deze sfeervolle en warme ruimte.

Met een team van 20 man waaronder een aantal lassers hebben ze flink gebikkeld om het project op tijd op te leveren. Ik vraag haar waar ze het meest tevreden over is. “De multi functionele stoere wandkast vind ik het mooist gelukt,” vertelt ze trots. “En het geheel.” En daarmee ben ik het eens. Want alles klopt en wat ik persoonlijk erg leuk vind is dat de signature groene Instock kleur overal terugkomt.

nieuw restaurant instock

Duurzaam

Aangezien deze locatie bedoeld is om nog jaren mee te gaan, is er gebruik gemaakt van duurzame materialen. Dubbel gebakken tegeltjes, eiken houten vloeren die wel tegen een stootje kunnen, maar ook LED verlichting.

instockrestaurantInstock Amsterdam nieuw restaurantamsterdaminstock

Instock food

De fijne fingerfoods en snacks vlogen je om de oren. Van tortilla´s gevuld met zalmtartaar tot aan Spaanse omeletten. Één voor één om je vingers bij af te likken.

Let op de details: Een Rio Mare blikje die prima dienst doet als kaasbakje.

Instock restaurant amsterdam oost

De oogst van de dag

Instock kookt met de “oogst van de dag”, oftewel wat ze ophalen bij de Albert Heijns in Amsterdam. Dat betekent dat het menu iedere dag weer een verrassing is en het steeds weer spannend is of ze nog voldoende dagvoorraad hebben.

Restaurant Instock

Het geredde voedsel van vandaag.

Instock de oogst van de dag

Het werk- en leeseiland bij Instock. Hier kun je lekker een krantje lezen met een kopje koffie op lekker wegtikken op je laptop. Of je ontbijtje of lunch nuttigen. Want op deze nieuwe locatie in oost kun je iedere dag al vanaf vroeg terecht bij Instock.

instock werkplek

De winst van de dag

Net zoals de pop-up vestiging in Westerpark wordt de voorraad niet weggestopt achter deurtjes of in een voorraadkast, maar juist gezellig uitgestald als trofeeën in de mooie wandkast.

instock voorraad

Upcycle

Instock houdt niet van verkwisting en dat geldt niet alleen voor voedsel, maar ook voor andere dingen of producten die een nieuwe bestemming waardig zijn. Wat dacht je van haakjes van een winkelwagen die uitstekend dienst doen als een barhakenvoor je tas of jas, een beschermkap van een ventilator verdient bij Instock een tweede kans als lampenkap en een vriezerrek staat mooi als plantenrek. Serieus hoe bedenk je het?

instockupcycle instock upcycle

Instock eventspot

Maar er is meer! Want naast iedere dag weer de sterren van de hemel koken biedt Instock ook het podium aan buurt ondernemers tijdens de Czaar Peter Food Nights. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekker proeven van de kazen van buurman Fromagerie Abraham Kef en kaasboerderij Booij en nippen van de ciders van Giel Cider? Dat kan aanstaande dinsdag.

instock podium events   instockrestaurantamsterdam

Ook kunst speelt een rol bij Instock. De expositie “The true size of food” is vanaf vandaag te bewonderen.

instock expo

Instock food rescue team

Misschien heb je ze al voorbij zien komen, The Food Rescue Team van Instock. Iedere ochtend rijdt het elektrisch busje door de stad van AH naar AH om producten te redden van de kliko en ze om te toveren tot de heerlijkste gerechten.

Instock food rescue team instock busje 

Als je dacht dat je Instock wel hebt geprobeerd? Bij deze nieuwe locatie krijg je te maken met een geheel nieuwe Instock. Hetzelfde concept maar dan nóg beter, want tja ervaring doet leren. De sfeer is anders en gezien het feit dat het menu dagelijks wisselt kan het niet anders dan dat je wel moet blijven terugkomen. Ik weet dat ik in ieder geval nog vaker terugga.

Restaurant Instock
Czaar Peterstraat 21
Amsterdam oost

Ontbijt | brunch | lunch | borrel | diner

Translate»
Lees vorig bericht:
The Harbour Club Kitchen
De heerlijkste chill spots aan het water

Met warm weer is het aan het water toch nèt wat leuker. Dit zijn de leukste en coolste (en koelste)...

Sluiten