10 dingen die je moet weten voordat je naar Japan op vakantie gaat

Mijn reis door Japan is één van de mooiste vakanties in mijn leven. Het land is prachtige, de mensen zijn geweldig, de cultuur impressive, de natuur waanzinnig en culinair is het een paradijs. Maar een van de redenen waarom mijn reis zo geslaagd was is ook de goede voorbereiding.

Japanreis voorbereiden

Toen ik besloot naar Japan te gaan voor een drieweekse vakantie had ik nooit verwacht dat het een land is waar je van tevoren al behoorlijk wat aan het regelen bent. Japan is geen land waar je met de backpack naartoe gaat en op de bonnefooi rondreist. Tenminste niet als je als stel gaat en je er zeker van wilt zijn dat je een fatsoenlijke accommodatie (lees niet gescheiden in een men only en women only dorm/capsule wilt slapen of veel te veel geld kwijt bent aan een standaard hotelkamer) wilt. Hetzelfde geldt voor je vervoer. Als je er zeker van wilt zijn dat je die ene trein hebt op dat geplande tijdstip, dan kun je maar beter op tijd even wat voorbereidend werk doen. Want je weg vinden is niet even makkelijk aangezien niet alles in het Engels staat aangegeven en ook de meeste Japanners geen Engels spreken, nee zelfs niet in de hoofdstad Tokio.

Dus bereid je goed voor en je reist een stuk prettiger door het land van de rijzende zon.

Rondreizen in Japan met voordeel

Het fijne aan reizen in en door Japan is dat je als toerist korting krijgt die Japanners zelf niet krijgen. Zo kun je een Japan Rail Pass kopen waardoor je gedurende een x aantal dagen voordeliger kunt reizen met de hoge snelheid trein (7 dagen = €246, 14 dagen = €391 en 21 dagen = €501). Ideaal als je een aantal dagen achter elkaar veel kilometers moet maken. Maar let op! De Japan Rail Pass is bijvoorbeeld niet geldig bij lokale treinen, ook kun de pas niet gebruiken in de metro of bussen. En als je niet meerdere dagen achter elkaar reist kan het voordeliger zijn om toch wel losse tickets te kopen. Daarnaast moet je de Japan Rail Pass in het buitenland kopen. Hij is namelijk niet te koop in Japan.

Wel of geen Japan Rail Pass? Check op deze site of je voordeliger uit bent met een Japan Rail Pass of niet.

Reizen in Tokio met voordeel

Tokio is mega, soms ben je wel een uur onderweg van de ene kant van de stad naar de andere zijde. De beste manier om te reizen door de Japanse hoofdstad is per metro. Snel, efficient en betaalbaar. Je kunt losse tickets kopen, maar een voordeelpas is uiteraard goedkoper. Tenminste als je vaker de subway pakt, maar die kans is groot.

Er zijn drie opties voor de Tokyo Subway:

  • 24 uurs ticket: 800 yen
  • 48 uurs ticket: 1200 yen
  • 72 uur ticket: 1500 yen

De Tokyo metro pass is te gebruiken op alle metrolijnen in Tokio en de Toei Subway lines. Dus niet in JRE treinen. Je koopt deze metropas op het vliegveld of in de metrostations. Wel even je paspoort meenemen, want je moet kunnen aantonen dat je niet de Japanse nationaliteit hebt.

Extra voordeel met een combiticket

De kans is groot dat je vanaf het vliegveld in Tokio met de metro naar je hotel reist. En ook daarop kun je korting pakken door een kaartje te kopen voor de Narita Express (de trein van Tokyo Narita Airport) naar Tokio Centrum in combinatie met een 24-/48-/72-uurs Tokyo metro ticket. De prijzen voor een Keisei Skyliner en Tokyo Subway Ticket zijn dan:

  • 24-uurs Tokyo Subway ticket + enkele reis Keisei Skyliner: 2800 yen
  • 48-uurs Tokyo Subway ticket + enkele reis Keisei Skyliner: 3200 yen
  • 72-uurs Tokyo Subway ticket + enkele reis Keisei Skyliner: 4700 yen
  • 24-uurs Tokyo Subway ticket + retour Keisei Skyliner: 4700 yen
  • 48-uurs Tokyo Subway ticket + retour Keisei Skyliner: 5100 yen
  • 72-uurs Tokyo Subway ticket + retour Keisei Skyliner: 5400 yen

Kinderen betalen nog minder. Op de site van Tokyo Metro vind je meer info.

Artikelen en reisgidsen over Japan

Waarom het wiel volledig opnieuw uitvinden als je ook andere mensen het voorwerk kunt laten doen? Ja toch! Er zijn tig artikelen over Japan en Japanse steden geschreven. Ook kun je tal van Japan reisgidsen vinden. Wij maakten gebruik van drie reisgidsen/stedengidsen en wat mij betreft is dit alles wat je nodig hebt om je Japanreis onvergetelijk te maken: Monocle Guide Tokyo, Monocle Guide Kyoto en de Lonely Planet Japan. En deze artikelen helpen je ook goed op weg.

11 plekken waar je moet eten als je in Kyoto bent
Zo zag onze geweldige rondreis door Japan eruit
14 plekken waar je zeker moet eten als je in Tokio bent

Internationaal rijbewijs regelen

Zelf plaatsnemen achter het stuur in Japan? Regel dan een internationaal rijbewijs, anders mag je geen kilometer afleggen. Of je nou een auto of ander motorrijtuig wilt besturen, even op tijd langs het dichtbijzijnste ANWB-kantoor om dit te regelen. Op deze site lees je meer over de vereisten voor je rijbewijs in Japan.

Hotels boeken

Een goed en betaalbaar hotel vinden in Japan is best een uitdaging. Accommodatie in Japan kan duur zijn en het is blijkbaar gebruikelijk dat je je badkamer met andere hotelgasten deelt. Ook capsules waarbij mannen en vrouwen gescheiden slapen zijn populair. Dus als je niet belachelijk veel geld kwijt wilt zijn aan je verblijf in Japan kun je het beste van tevoren goed zoeken naar hotels. Wij hebben op deze manier heel veel geld bespaard.

Zoek hieronder naar een hotel.

Booking.com

Restaurants uitzoeken

Ze zeggen dat je in Japan overal goed kunt eten en dat is zeker waar, maar er is een verschil tussen gewoon goed, heel erg goed en bizar goed. En aangezien je bijna overal kunt eten is het verstandig om van tevoren even bijvoorbeeld de Japanse reviewsite Tabelog te checken en zo je eetroute te plannen.

Wereldstekker mee

Je Hollandse stekker in de muur steken gaat niet zonder een speciale stekker. In Japan heb je een2-polige Amerikaanse platte verloopstekker nodig. Wel zo handig als je je telefoon of camera wilt opladen.

Neem contant geld mee

Ik weet niet waarom, maar Japanners zijn verknocht aan cash. Bij sommige restaurants is dat de enige manier om af te rekenen. Neem dus genoeg cash mee voor de restaurants.

Neem een credit card mee

Ga je op reis, dan is een credit card wel zo handig. Ook in Japan. Want bij de grote hotels en bij de autoverhuur is het enorm handig als je borg moet betalen. Heb je nog geen credit card of wil je er zeker van zijn dat je de juiste hebt? Op deze handige site kun je credit cards vergelijken zo dat je zeker weten met de best passende pas mee op reis hebt.

Google Translate downloaden

Het is een meerdere situaties onze redding geweest: de Google Translate app. Met de app kun je zelfs Japanse tekst vertalen of mensen laten inspreken in je telefoon en de Engelse of Nederlandse vertaling van je scherm aflezen. Ook kun je zelf iets inspreken in het Engels of Nederlands en de app leest het op in het Japans. Echt zo handig!

Tags: Japan Rail Pass | trein Japan | Japan Rail Pass kopen | Japan Rail Pass bestellen | Japans eten | hoofdstad Japan | wat is de hoofdstad van Japan? | Japanse cultuur | Japanse keuken | tradities Japan | normen en waarden Japan | reizen door Japan | pinnen in Japan

Translate»
Lees vorig bericht:
Kaasbar Amsterdam lopende band met kazen
Kaasbar Amsterdam is open en ik mocht proeven van hun kazen

Kaasbar Amsterdam is eindelijk open (sinds 11 februari) en ik mocht gisteren van hun kazen proeven. Lees verder

Sluiten