7 te gekke initiatieven voor de feestdagen die je niet wilt missen

It’s almost the most wonderful time of the year!

En na dit bizarre jaar willen we er uiteraard meer dan ooit iets bijzonders van maken. Weliswaar in kleine kring en op gepaste afstand, maar dat mag de pret niet drukken. Dit jaar hebben ondernemers wel weer laten blijken hoe ontzettend creatief en vindingrijk ze zijn. Er poppen dan ook steeds meer te gekke initiatieven op die ervoor zorgen dat je coronaproof de feestdagen net wat meer spark kunt geven. Hieronder een paar van de tofste concepten.

Faralda Crane Hotel

Het Faralda Crane Hotel op de NDSM-werf is een wel heel erg bijzonder hotel. Je slaapt namelijk in een heuse kraan! Kun je je voorstellen wat voor uitzicht je vanaf je suite hebt? En nu kun je nu in de top van de kraan genieten van een uniek diner bereid door chef Freek van Noortwijk (restaurant Breda en Maris Piper) in je eigen suite. Je kunt je maaltje zelf afhalen in de speciaal ingerichte ruimte en daarna kun je aanschuiven aan de mooi gedekte tafel in je eigen suite. turen over de stad en het IJ en daarna zo hop je bedje in. Omdat het hotel geen restaurant heeft en ook geen roomservice heeft past dit helemaal binnen de nieuwe coronamaatregelen.

Een 5-star SUITE in het Faralda Crane Hotel heb je vanaf €875. En tijdelijk krijg je er een gratis luxe diner ter waarde van €120 erbij. Alleen de kosten voor de drank komen er nog bij. Meer info.

Post lockdown arrangement

En als de horeca hopelijk op 19 januari 2021 weer open mag heeft Faralda ook iets te geks: het ROYAL CRANE WINTER ARRANGEMENT!

Je hebt dan een overnachting in één van luxe 5-sterrensuite in de top van de kraan, een grandioos diner in hun restaurant gekookt door chef Freek van Noortwijk en een uitgebreid ontbijt de volgende ochtend.

Reserveren voor deze unieke ervaring kan nu al en doe je dat vóór 31 december a.s. dan krijg je korting en betaal je slechts €535 pp. Alles uiteraard onder voorbehoud dat het kabinet niet weer andere regels instelt.

Meer info

Foto: Back Eat

Ga gezellig uit koken in de Jordaan

Michiel Koolen runde een te cute platenzaak in de Jordaan: Michiel Vinyl. En nu heeft hij het briljante idee opgevat om zijn voormalige vinylparadijs om te toveren tot een supergezellige kookatelier: Back Eat.

Er is een volledig uitgeruste keuken, een gezellige tafel waar je met afstand kunt tafelen en natuurlijk kasten vol met elpees. Het enige dat je hoeft te doen is je je boodschappen mee te nemen, je gasten (max 2 en met Kerst max 3) uit te nodigen en kokkerellen maar! Superleuk als je altijd al een avondje hebt willen koken en tafelen middenin de Jordaan. Check hun site voor meer info.

Back Eat Kookatelier
Egelantiersstraat 19
Amsterdam Centrum

Waldorf Astoria box

Waldorf Astoria

Het chique Waldorf Astoria hotel Amsterdam heeft een toffe nieuwe samenwerking met het Schotse luxe whiskymerk The Dalmore: een The Dalmore Delight box. In de zwarte box zitten zoete en hartige bites voor twee personen speciaal ontwikkeld door tweesterrenchef Sidney Schutte en zijn team van restaurant Spectrum**. Deze hapjes wordt gepaird met 4 whisky’s van The Dalmore. De box is zeven dagen in de week beschikbaar van 12.00 uur tot 17.00 uur tot eind februari en kost €49,50 per persoon. Meer info.

Domenica: chefs at home

Haal een chef in huis met de feestdagen! De chef van Restaurant Domenica komt voor €150 per persoon een compleet viergangendiner in jouw eigen keuken koken. In de prijs van het menu zit ook het wijnarrangement dat door de sommelier is samengesteld (één glas per gang).

Uiteraard willen ze graag de maatregelen die door het kabinet zijn opgesteld in acht nemen, dus ze koken voor je gezin plus max twee gasten (met Kerst drie).

Meer info

Pulitzer’s Bar Cocktailbox

Als je weleens de cocktails van Pulitzer’s Bar hebt geproefd weet je dat je een box vol met vloeibare pareltjes niet wilt missen. Niet voor niets riep Gaul Millau de cocktailbar uit tot cocktailbar van het jaar! In de mooie zwarte verpakking zitten zes unieke mixen per 200ml of 500ml. Ideaal voor een cocktailfeestje voor thuis of als Kerstcadeau.

Check hun site voor meer info.

Bloot voor Brood

12 horecazaken schoven 21 modellen naar voren die uit de kleren gingen voor een sexy en grappige kalender. Chefs, bartenders, bekende gezichten en minder bekende gezichten…ze sieren de twaalf maanden.

De opbrengst van de kalender gaat naar de horecazaken die in de kalender staan plus 150 zaken die zich in kunnen schrijven. Een top Kerstcadeau waarbij je ook nog eens de horeca steunt.

Bekijk de site van Bloot voor Brood

SemiFest Live

SemiFest Live maakt er een interactief feestje van. Kookworkshops van onder andere chefs Joris Bijdendijk en Freek van Noortwijk, de Healthy Sisters, rapper Donnie, cursus cocktails shaken met Tess Posthumus, potjes bingo, kerstverhalen, dj-sets (o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Douwe Bob, MEROL, Sarita Lorena, Kris Kross Amsterdam ft. Bilal Wahib, Yung Felix, FeestDJRuud, DJ Willie Wartaal, Sophie Straat en Abbey), surprise guests, danssessies en nog veel meer leuke dingen om deze feestmaand goed door te komen. SemiFest wordt van 23 december 2020 tot en met 2 januari 2021 live uitgezonden vanaf de A’DAM Toren in Amsterdam Noord.

Een losse interactieve live show bijwonen van een uur kost €2,50. Tune je de hele avond in, dan ben je €6,50 kwijt.

Bestel online

Ook interessant

Foto: Faralda Crane Hotel

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept pittige gehaktsaus Fast Slow Pro
Pittige gehaktsaus gemaakt in de Fast Slow Pro

Koken in een slow cooker of een instant pot is helemaal in. Lees verder

Sluiten