Lekker Vietnamees eten bij restaurant Pho 91 in de Pijp

Je kunt mij altijd wakker maken voor goed Vietnamees eten. Goedgevulde rijstloempia’s, een dampend hete pho (Vietnamese bouillon met rijstnoedels) of een lekker bun (roergebakken rijstnoedels met vlees of tofu) gaan er altijd wel in bij mij.

Restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat in De Pijp is een nieuw Vietnamees tentje. Bij dit kleine gezellig tentje kun je terecht voor een Vietnamese hap. Iedereen kan een loempia’tje rollen van rijstvellen, maar niet iedereen kan de authentieke smaken van de Vietnamese keuken goed op bord krijgen. Lukt het restaurant Pho 91 wel? We gaan het testen!

Vietnamese smaken

Wat ik zo fijn vind aan de Vietnamese keuken is dat het vergeleken met een aantal andere Aziatische keukens (zoals de Kantonese, Indonesische en Indiase) relatief gezond is. Er wordt veel gebruik gemaakt van rauwe groenten (met name wortel en komkommer) en de keuken is niet zo vet.

De Vietnamese keuken kenmerkt zich door het gebruik van de in ieder geval volgende smaakmakers: vissaus, Thaise bascilicum, citroengras, koriander en munt. Dus bij een ‘goede’ Vietnamees hoor je in ieder geval deze smaken terug te proeven in de gerechten.

Vietnamees restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat Vietnamees restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat De Pijp

Toegegeven het allegaartje van bloempotten met mijn minst favoriete bloem nodigt niet echt uit om naar binnen te gaan bij restaurant Pho 91, maar probeer er doorheen te kijken en je zult zien dat het er binnen een stuk beter eruit ziet.

Vietnamees restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat De Pijp binnen Restaurant in De Pijp Amsterdam Pho 91 Vietnamees eten binnen

Leuk interieur

Ik kan me haast niet voorstellen dat degene die besloten heeft de etalage te versieren met zonnebloemen ook verantwoordelijk is voor het interieur. Binnen ziet het er allemaal namelijk een stuk beter uit. Een creatieve krijttekening aan de muur, decoratieve kratten en oude foto’s om de boel op te leuken. En dat is best goed gelukt.

Lekker eten bij restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat in de Pijp Amsterdam

Een tafel vol lekker Vietnamees eten

Vandaag op het menu: kippenvleugels (Canh Ga Chien), rijstloempia’s gevuld met garnalen en varkensvlees (Goi Cuon), salade van lotus wortel, garnalen, varkensvlees, groenten en pinda’s (Goi Gno Sen) en huisgemaakt viskoekjes (Cha Ca) vooraf. Verder een bun met kip (roergebakken rijstnoodles met kip en groente) als hoofdgerecht.

Smaakvolle voorgerechten

Een feest van smaken en structuren. De kippenvleugels hebben een heerlijk zout-krokant korstje. Er zit geen saus bij en dat heeft de gefrituurde kip ook niet nodig. De salade proeft prettig naar Thaise bascilicum en de pinda’s en Julienne gesneden wortel en komkommer maken het geheel lekker knapperig, terwijl de dressing van vissaus de salade smaak geeft.

De goed gevulde rijstloempia’s zijn vers gerold en dat proef je. De smaak van de hoisinpindasaus bevalt mij enorm goed. Pit, zonder té zout te zijn. De viskoekjes hebben een fijne citroengras en dille smaak, maar de structuur is mij te sompig. Voor mij springen de kippenvleugels eruit. Daar kan ik wel een kilo van op.

Lekker eten bij restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat in de Pijp Amsterdam kipvleugelsLekker eten bij restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat in de Pijp Amsterdam rijstloempia's Lekker eten bij restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat in de Pijp Amsterdam Vietnamese salade Lekker uit eten bij Vietnamees restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat in de Pijp Amsterdam Vietnamese

Het hoofdgerecht

Knapperige taugé, rode ui ringen, pittige rode peper, koriander, frisse komkommer, verse sla, beetgare rijstnoedels, crunchy pinda’s en naar mijn smaak een iets te zoute kip. Dit alles overgoten met een vissausdressing vormen het hoofdgerecht: de bun. Al met al een smakelijk gerecht.

Lekker uit eten bij Vietnamees restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat in de Pijp Amsterdam

Het dessert

De gegrilde banaan met kokosmelk, sesam en pinda staart me aan vanaf de menukaart. Ik kan het niet weerstaan en ik word zeker niet teleurgesteld. Bij dit bord zou je bijna het bord willen aflikken, bijna.

Tegenover me Vietnamese filterkoffie met gecondenseerde melk. De stilte aan tafel zegt genoeg.

Lekker uit eten bij Vietnamees restaurant Pho 91 op de Albert Cuypstraat in de Pijp Vietnamese koffie bij restaurant Pho 91 in De Pijp Amsterdam

Echt Vietnamees

De traditionele gerechten, de verfijnde Vietnamese smaken, het typische Aziatisch tempo van bedienen (drie keer langskomen om te kijken of we al klaar zijn om te bestellen) en de ouderwetse rekening (uitgeschreven op een blaadje uit een bonboekje). Voor een échte Vietnamese ervaring voor een prikkie is restaurant Pho 91 het juiste adres.

Pho 91
Albert Cuypstraat 91
De Pijp Amsterdam
www.pho91.nl

Pho 91 is geopend op dinsdag tot en met zondag van 17.30 uur tot 22.00 uur

Vietnamees eten in het centrum van Amsterdam doe je bij Saigon Cafe.

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Hutspot Van Woustraat De Pijp borrelen en lekker eten gin en tonic
Bar Hutspot in de Pijp is geopend!

Bar Hutspot in De Pijp is zo'n hotspot dat al gehypet was voordat het überhaupt open was. Ook niet zo...

Sluiten