Lunchen aan de gracht

Amsterdam stikt van de mooie grachten. Wat is er nou heerlijker dan wandelen over deze mooie grachten? Nou eigenlijk heel simpel: een wandeling langs de leukste lunchtenten aan de geweldige grachten van Amsterdam!

Er is keuze genoeg, maar het is niet overal is even leuk en is de kaart even goed. Hier een paar van de fijnste lunchtentjes aan de binnenwateren van Amsterdam. Allemaal met een terras(je). Nu nog een beetje koud, maar straks zeker dik genieten.

Lunchen aan de Amsterdamse gracht

Piqnic

Ik begin de wandeling met valsspelen, namelijk met een lunchspot aan een gedempte gracht, namelijk de Lindengracht. Piqniq is zo leuk dat ik toch even een uitzondering maak. Bij dit kleine knusse tentje kun je kiezen uit allerlei kleine broodjes, quiches, taartjes en soepjes. Het liefst wil ik alles van de kaart! Je zit heerlijk ontspannen bij Piqniq en ze doen echt moeite er iets moois van te maken. Alles is met veel liefde bereid en dat proef je erin terug. Echt een aanrader!

Wat staat er bij Piqniq op de kaart ?

Broodjes en soepjes bij Piqniq aan de Lindengracht

Greenwoods

Als de zon schijnt is het terras van Greenwoods the place to be. Zonnebril op je neus, eggs benedicts voor je neus en ultiem genieten.

Greenwoods

Buffet van Odette

Met stip op 1 staat voor mij toch wel echt Buffet van Odette aan de Prinsengracht (daar waar de gracht de Weteringstraat kruist). Dit is zo’n fijne plek met een groot terras buiten en een mooie ruimte binnen met flink wat knusse zitplekken. En dan heb ik het nog niet eens over de hele hele fijne kaart. Alles op de kaart is biologisch en ambachtelijk bereid. Mijn advies: ’s Morgensvroeg beginnen en alles proberen. Want als je eenmaal begint wil je niet meer stoppen! Je kunt er tot negen uur ’s avonds terecht dus je kunt er je dag goed mee vullen.

Verse pasta's en mooie salades bij Buffet van Odette

Verse pasta’s en mooie salades bij Buffet van Odette

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menukaart  Buffet van Odette

Singel 404

Op nummer 404 op de Singel (bij de Weide Hijsteeg) zit het no nonsense lunchtentje Singel 404. Altijd stampusvol, maar als je een plekje weet te bemachtigen is het zeker de moeite waard. Ze zijn rete snel dus lang tafelen wordt lastig, maar voor zo’n 6 euro krijg je een rijkelijk belegd broodje. Singel 404 is goed voor een snelle pitt stop.

 

Al jaren een begrip: lunchspot Singel 404

Toos & Roos

Waar voorheen Buffet van Odette zat (ze zijn vorig jaar verhuisd) zit nu Toos & Roos. Buiten kun je goed in de zon zitten en genieten van een kopje koffie en een broodje of soepje. Binnen is er plek voor zo’n 20 man en zit je lekker knus bij elkaar. Ze hebben een prima kaart, niet heel spannend maar gewoon prima. Ik kom er vooral voor het mooie plekje in de zon!

Toos & Roos om te lunchen in Amsterdam


Menukaart
Toos & Roos

Café George

De wandeling eindigt bij Café George. Je waant je in Parijs of Pastis in Meatpacking New York. Café George heeft buiten een klein terras en binnen kun je lekker neerploggen op de lange leren banken. Ze hebben Frans geinspireerde kaart, denk aan scrambled eggs met toast, eggs benedicts, salade nicoise en dunne franse frites met zurige mayonaise. Niet te versmaden!

Wel even geduld voordat je naar Café George gaat. Er is net een brandje geweest in de keuken, ze gaan zo snel mogelijk weer open.

Een Franse lunch bij Café George


Piqniq

Lindengracht 59
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag van 8.30 uur tot 17.30 uur
Woensdag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 17.30 uur

 

Greenwoods
Keizersgracht 465
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag tot en met zondag van 9.30 uur tot 18.00 uur

Singel 404
Singel 404
Amsterdam

Openingstijden:
7 dagen in de week van 10.30 uur tot 19.00 uur


Buffet van Odette
Prinsengracht 598
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 21.00 uur
Dinsdags gesloten


Toos & Roos

Herengracht 307
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag tot en met zaterdag vanaf 9.00 uur
Zondag vanaf 10.00 uur


Café George

Leidsegracht 84
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag tot met zondag van 10.00 uur tot 22.00 uur

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Michel-Inn leuk buurt restaurant in Amsterdam-Oost
Michel-Inn, ster in Oost

De Transvaalbuurt, niet de buurt waar ik vaak kom, maar ik neem er toch een kijkje. Lees verder

Sluiten