Getest: De maaltijdboxen van Marley Spoon

Het zijn momenteel drukke tijden met veel etentjes en events. Ik probeer dit soort avonden met veel alcohol en een overvloed aan eten te compenseren met avonden zelf in de keuken staan. Maar ik merk dat ik soms gewoon even geen inspiratie heb. Een beetje hulp is dan wel zo handig. Toen Marley Spoon vroeg of ik het leuk vond om hun maaltijdboxen te testen, werd ik toch wel nieuwsgierig. Ik riep altijd dat dit soort boxen niets voor mij zijn. Maar ik vind dat je er eigenlijk pas over kunt oordelen als je het hebt geprobeerd. Dus zo geschiedde.

Marley Spoon gerechten kiezen

Op de site van Marley Spoon vind je het wekelijks wisselend menu. Je kunt uit 12 gerechten kiezen: Van vegetarische gerechten tot aan gerechten met vlees. En van lichtere salades tot aan goed belegde pizza’s. En het fijne is dat je vooruit kunt plannen. Zelfs tot acht weken vooruit. Je kunt dus gewoon een moment uitkiezen waar je headspace hebt om gerechten uit te kiezen waar je zin in hebt. In plaats van aan het einde van een drukke (werk)dag nog even snel over de app met elkaar te discussiëren over wat nu weer te koken. En dat vind ik veel gezelliger. Kijken wat te eten wordt zo wat meer een ‘magje’ dan een ‘moetje’. En vanaf dat moment kan de voorpret beginnen!

Marley Spoon wekelijks wisselend menu

Oh en het fijne is dat dit ook met de Marley Spoon app kan, dus het kan ook gewoon als je al in bed ligt of op de bank ligt te cocoonen en je laptop net te ver weg ligt.

Bezorging Marley Spoon box

Als je je yummie gerechten hebt uitgekozen kun je de bezorgdag en het bezorgtijdstip selecteren. Uber chill: Ze bezorgen ook op zondag. Ik kan je vertellen het was echt zo’n yay moment toen de bezorger op de stoep stond met het pakket. Het voelde een beetje als een cadeautje 🙂

Aan de slag met de maaltijdbox

Na alles uitgestald te hebben en gecheckt (yes alles compleet en ziet er goed en vers uit) te hebben is het handig om even te controleren op de receptkaarten of je de spullen onder het kopje ‘Wat je thuis nodig hebt’ daadwerkelijk in huis hebt. Ik had dat namelijk niet gedaan, maar pfew gelukkig hebben we een mega voorraad van de meest uiteenlopende ingrediënten, maar het is best vervelend als je net lekker bezig bent met koken en je ontdekt dat de azijn die key is in het gerecht nou net op is. Hetzelfde geldt voor het kookgerei, ook wel zo handig om dat in huis te hebben.

En daarna is het tijd om echt aan de slag te gaan. Je kunt de stap voor stap en gedetailleerde beschrijving (met foto’s) gewoon volgen. De benodigde ingrediënten zijn dikgedrukt en in de linkerkolom staan nog wat kooktips die je helpen het beste uit je kooksessie te halen.

Ik heb twee gerechten getest: De zoete Thaise gehaktpizza en de Chinese biefstukreepjes. Vooral de pizza vond ik te gek. Zowel qua smaak als qua beleving. Ik zou zelf niet zo snel door de weeks een pizza maken, maar door de pizzadeeg van Tante Fanny te gebruiken (die ik wel kende, maar zelf nog nooit had gebruikt) die je zo uitrolt op het bijgeleverde bakpapier heb je in een mum van tijd zo een pizza op tafel. En ik neig dan zelf toch snel naar een pizza met Italiaanse topping, maar deze combinatie van hartige varkensgehakt, zoete chilisaus en Thaise basilicum met die zoete anijssmaak was echt geweldig. Supertof om zo dankzij de Marley Spoon maaltijdbox zowel een nieuw product als nieuw gerecht te ontdekken.

Het gerecht met de Chinese biefstukreepjes was ook een fijn gerecht. Minder verrassend omdat ik dit soort gerechten zelf ook regelmatig maak. Daarnaast zaten er ‘maar twee’ soorten groen in: Courgette en gele paprika en zelf hou ik er dan van om er nog veel meer in te gooien. Zoals champignons, peultjes, etc. En dat zou ik de volgende keer ook doen, maar voor nu om de box goed te testen heb ik dat niet gedaan.

Marley Spoon maaltijdbox zelf koken

Dus ja ik kan oprecht zeggen dat de maaltijdboxen van Marley Spoon een goed alternatief zijn voor jezelf gek maken met te bedenken wat te koken en in de rij te staan bij de supermarktkassa. Het bespaart je een hoop tijd, frustratie en gedoe.

En weet je wat ook heel erg cool is? Marley Spoon lanceert per 13 november een Kerstbox. Dat wordt een hasslefree Kerst 2017!

Translate»
Lees vorig bericht:
Tensai ramen beste Rotterdam
Het geheim achter de perfecte ramennoedels

Een heerlijk dampende kom soep met ramennoedels, daarmee maak je mij altijd blij. Lees verder

Sluiten