Restaurant MAX verrast met moderne Indonesische smaken

Een goed Indonesisch restaurant vinden waar je ook nog eens comfortabel zit en de hele avond kunt (en wilt) blijven plakken kan een hele opgave zijn.

Veel Indonesische zaken zijn gericht op afhaal want tja Indonesisch eten leent zich er ook uitstekend voor. Maar soms wil je gewoon uitgebreid buiten de deur tafelen en heb je trek in Indonesisch. Restaurant MAX Amsterdam op de Herenstraat (in één van de Negen Straatjes) biedt dan uitkomst.

Hip Indonesisch eten bij Restaurant MAX

Als je denkt dat je weet wat er schuil gaat achter de klassieke en sierlijke gevel met glas in lood heb je het mis, want eenmaal binnen bij Restaurant MAX Amsterdam wordt gelijk duidelijk dat we te maken hebben met een hedendaags restaurant. Felroze tafels, afgewisseld met grijze exemplaren, nisjes opgelicht met paars licht een grote bar dat extra opvalt door de verschillend gekleurde lampen. Bij MAX zeker geen oubollig sfeertje. Wil je liever dineren met wit linnen op tafel? Op de eerste etage zijn de tafels netjes gedekt met witte tafelkleden.

Het restaurant is vernoemd naar eigenaar Max Lumankun en dat is geheel passend want naast het feit dat Max een geweldige host is, vertolkt het menu ook het culinair verhaal van Lumankun. De smaken en gerechten van zijn geboorteland Indonesië, maar dan gecombineerd met wat hij heeft geleerd en geproefd in zijn tijd in Nederland.

Max is een geboren gastheer en geeft je bij binnenkomst direct het gevoel alsof je bij hem thuis over de vloer komt. Gedurende avond is de uit Jakarta afkomstige eigenaar voldoende aanwezig aan onze tafel om wat over zichzelf te vertellen (omdat ik ernaar vraag), uitleg te geven over de wijnen en de gerechten, maar weet hij ook feilloos aan te voelen wanneer hij weer even moet verdwijnen om je de tijd en ruimte te geven om van het eten te genieten.

Bij MAX weten ze de geweldige service te geven dat je zou verwachten in restaurants buiten Amsterdam, maar dan in hartje centrum en dat alleen al maakt dit restaurant bijzonder. Wat dit Indonesische restaurant overigens ook anders maakt dan ieder ander Indonesisch restaurant zijn de wijnkaart en de innovatieve kijk op Indonesische smaken.

Aziatische zaken staan helaas nog steeds bekend om hun matige wijnen en dat is ontzettend jammer. De tijden veranderen en de spannende wijnlijst van Max is hier een goed voorbeeld van. Frisse witte wijnen uit Alto Adige, volle Chardonnay’s met hout uit de Pay’s d’Oc, stevig rood uit Rioja…en allemaal blijven ze mooi overeind met de kruiden uit de gerechten. Daarnaast heeft Max ook een paar interessante natuurwijnen en biodynamische wijnen voor de liefhebber.

Het lijkt Max een goed idee om te beginnen met een cremant de Bourgogne en wij protesteren zeker niet. Dan verschijnt de eerste gang: een salade van rucola, rode bieten, groene asperges, verkruimelde feta en een dressing van groene curry. De salade oogt herkenbaar, maar wanneer de eerste hap binnen is blijkt al snel dat dit geen ‘gewone’ bieten-feta-salade is. De Thaise dressing geeft het groen een compleet andere dimensie. Een hele prettige kan ik je vertellen, want wat een te gekke combinatie. Daarmee hebben we gelijk de eerste prettige verrassing van de avond te pakken.

Wederom zo’n goed gelukt gerecht is de coquilles met wittewijnsaus en hartige karamel van kaneel en steranijs. De sint jacobschelpen zijn prachtig gebakken. Krokant van buiten en sappig van binnen. En de romige saus van witte wijn met het zoutzoetige van de karamel is een match made in heaven. Wat een te gek gerecht.

Ik vind het geweldig hoe Max de Franse cuisine op een pretentieloze manier weet te kruisen met Aziatische smaken. De smaken zijn mooi in balans en hij schiet niet door in teveel componenten of te bizarre combinaties en dat is knap en fijn voor zijn gasten.

Max schenkt een verdejo van Ricardo Sanz in. Een loepzuivere en volle vin naturel die fris en mineralig is. Hij smaakt super met de coquilles.

Max’ pittige erwtensoep met rundersmoorvlees is wederom een aangename verrassing. Deze groene soep is gemaakt van doperwten in plaats van spliterwten en komt met kokos. Krachtig van smaak, een tikkie zoet, hartig door het stoofvlees en heerlijk romig door de kokosmelk.

Rijsttafel van MAX

Waar is dan die alom bekende rijsttafel hoor ik je denken? Nou die is er natuurlijk ook, want soms willen gasten gewoon een goede rendang of een gado gado. In ons vier gangen menu krijgen we een mini compilatie van de toppers van de rijsttafel van Max: rendang, smoorvlees met ketjap en nootmuskaat, kip gekarameliseerd met steranijs, kaneel en ketjap, gado gado met saté en gamba’s in Indonesische rode currysaus. Maar je kunt natuurlijk ook voor de complete rijsttafel gaan.

Max staat al klaar met een fles rode wijn. Een Rioja reserva uit 2014 van Luis Cañas. Een stevige kruidige rode met fijne tanines. Lekker zwart rijp fruit, hout en vanille en smaakt grandioos met de kruidige Indonesische klassiekers.

MAX Amsterdam Indonesisch restaurant

We sluiten af met een Instagramwaardige tarte tartin van banaan met rum en een geweldige karamelsaus en vanille ijs.

Restaurant MAX Amsterdam is een fantastisch leuke zaak in hartje Amsterdam dat gerund wordt door een passievolle eigenaar die de Indonesische keuken weet te tillen naar een hoger niveau. Verrassende smaken, te gekke combinaties en dat allemaal in een hippe setting.

Restaurant MAX
Herenstraat 14
Amsterdam Centrum
Diner | takeaway

Bekijk de website van MAX

Openingstijden Restaurant MAX:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag van 17.00 uur tot 21.00 uur
Vrijdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 21.30 uur

Het kabinet heeft vandaag besloten dat de horeca vanaf aanstaande donderdag voor tenminste vier weken dicht moet om het coronavirus te bestrijden. Eten bij MAX zit er voor nu even niet in, maar je kunt wel MAX javaanse kipsate salade, nasi tjampoer en gado gado bij ze afhalen.

Plan je route naar Restaurant MAX

Ook interessant:

Indonesisch restaurant Amsterdam Centrum | het beste Indonesische restaurant van Amsterdam | modern Indonesisch restaurant | waar kun je in Amsterdam Centrum goed Indonesische uit eten? |

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Dineren in een reuzenrad Amsterdam RAI
Must do: Sterrenmaaltijd in een reuzenrad bij de RAI

Ontbijten, lunchen of dineren terwijl je vijftig meter boven de grond bungelt in je privé gondel? Lees verder

Sluiten