MILK CAFE relaxte all day spot bij het Leidseplein

MILK CAFE heerlijke laid back spot bij het Leidseplein om een vorkje te prikken.

Een goed hapje eten in een mooie en ontspannen setting zonder dat je tussen de zuipende toeristen zit in de buurt van het Leidseplein is best een uitdaging. Ok, je kunt naar ketens zoals Wagamama of Burger King gaan, maar ik denk niet dat je dat wilt. Ook kun je naar de Kleine Gartmanplantsoen strip gaan en het hele spel van zien en gezien worden voor lief nemen.

Maar beide opties zijn nou niet bepaald mijn ding. Dus een chille plek in de buurt van het Leidseplein om te eten waar je ook nog eens in een stijlvolle setting zit is wat mij betreft meer dan welkom. Gewoon voor als je toevallig in de buurt van dit plein bent. En nu hebben we MILK CAFE in Melkweg waar we naartoe kunnen. Oh yes!

MILK CAFE centrum Amsterdam Melkweg

Stijlvol gesmoelde MILK CAFE

Het interieur doet een beetje denken aan jaren ’90 meets American diner. Denk neon verlichting en typische Amerikaanse wegrestaurant krukjes aan de opvallende bar. De hoge ruimte is opgebroken door een verhoging aan de voorzijde en verschillende hoekjes met tafels en stoelen zodat je toch wat privacy hebt.

Wat is uber chill vindt aan MILK CAFE is dat er gewoon stopcontacten onder je bank geïnstalleerd zitten. Het is duidelijk ook een ideale plek om overdag je laptop open te klappen. Mijn batterij van mijn telefoon is namelijk op en op deze manier is wat juice krijgen supermakkelijk.

Ook opvallend is dat er mooie linnen servetten op de houten tafeltjes gevouwen liggen. Best wel luxe voor een casual fast restaurant als MILK CAFE. Ik hou er wel van.

Ook fijn, dit is zo’n zaak waar het personeel je ook daadwerkelijk ontvangt en je naar je tafel begeleid. ‘Lusten jullie oesters?’ wordt er gevraagd. En dat slaan we uiteraard niet af.

MILK CAFE oesters Amsterdam

Zo onze smaakpapillen zijn wakker en we zijn klaar voor de rest van de gerechten.

MILK CAFE dineren Amsterdam
ceviche van coquilles met haringkuit, room, zuring en yuzu

We krijgen een ceviche van coquilles. Een mooi fris gerecht om mee te beginnen. Wat zijn dat voor bolletjes bovenop wil ik weten van onze host. ‘Dat moet ik even vragen,’ bekent hij. En het fijne is dat hij ook daadwerkelijk even terug komt om ons het antwoord te geven: tempurabolletjes.

Bar restaurant MILK CAFE Amsterdam
carpaccio van verschillende bietjes, walnoot, truffel en parels van olijfolie

Het bietengerecht is een plaatje om te zien en ook nog eens bijzonder smakelijk.

Wat me opvalt is hoe goed de service is. Onze host is attent, snel en vriendelijk. Hij staat in zijn eentje in de bediening, maar lijkt overal tegelijkertijd te zijn. We raken aan de praat met onze host. Hij heet Boeb van Vaals en is de assistent bedrijfsleider. Het is duidelijk dat hij al langer in het vak zit en hij bekent dat hij voorheen bij hotel l’Europe werkte en daarna een tijdje bij restaurant De Kas heeft gestaan. Aha kijk dat verklaart een hoop.

MILK CAFE Amsterdam Leidseplein uit eten
procureur met een mousse van truffelaardappel, gebakken spruitjes, jus van de procureur, gel van appel en mosterdzaad

Vervolgens krijgen we een procureur om van te snoepen. Een mooi bereid stukje vlees, er had meer jus bij gemogen, maar tja van mij kun je bijna nooit teveel jus erbij serveren en de knapperige spruitjes zijn een mooie toevoeging.

En al snel zitten we aan het zoet. Zoals jullie weten zeker niet mijn favoriete gang. Maar onze desserts zijn beiden een plaatje om te zien. Mijn cornflakes panna cotta ziet er door de presentatie met het bladgoud en toevoeging van de Kahluamousse uit als een chique cocktail. I like it! Ook de krokante cornflakes zijn top. Het doet me een beetje denken aan de cereal milkshake die ik had bij Milk bar in NYC. Als we chef Jermaine Liesdeck ernaar vragen geeft hij toe dat hij hierop geïnspireerd is.

MILK CAFE ijs

Aan de overkant van de tafel ligt ook een fraaie ijsco. Ik heb er niet van geproefd, maar ik vind het wel super Instawaardig.

Met MILK CAFE hebben we er een all day foodspot bij vlakbij het Leidseplein waar je lekker ongedwongen wat kunt eten en drinken. Ik vind de goede service helemaal top en ook de sfeer is lekker ontspannen. De gerechten zijn lekker toegankelijk en de kaart is breed en divers. Van ramen tot aan frietjes en ook vega en zelfs vegan dingen. Zo staat er een vegan char siu bloemkook op de kaart. Er is dus voor ieder wat wils. Eerst even naar de expo bij de buren of daarvoor of erna even naar een concert of feestje bij de Melkweg? Kan allemaal.

MILK CAFE
Marnixstraat 409
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | drinks | diner | all day

Openingstijden MILK CAFE:
Maandag tot en met donderdag van 11.00 uur tot 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 1.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”156″]

Tags: restaurant bij Leidseplein | uit eten in de buurt van het Leidseplein | restaurant in Melkweg | bar restaurant Marnixstraat | all day spot Leidseplein

Translate»
Lees vorig bericht:
JP Oyster Bar Amsterdam West
JP Oyster Bar eerste oesterbar van Amsterdam

Oesters, oesters en nog meer oesters. Lees verder

Sluiten