Binnenkijken bij Mooie Boules in Amsterdam Oost

Jeu de boules is het anno 2018 helemaal. Was dit bal gooi spel voorheen alleen besteed aan oudere Franse mannetjes, tegenwoordig is heel Amsterdam aan de jeu de boules. Een goede plek om ballen te werpen is bij het net geopende Mooie Boules op het Zeeburgerpad in Amsterdam Oost.

‘Wie gaat er mee een avondje jeu de boulen?’ gooide ik in de groep want mijn gevoel zei dat dit een groepsactiviteit is. En zo stonden we daar dan afgelopen woensdag: zes foodbloggers die ook nog eens jeu de boules groentjes waren. Ik hoorde ‘je gooit toch ballen naar mensen’ voorbij komen, dus jeu de boules leken check. Ok, eentje onder ons had stiekem al wat ervaring en legde ons uit hoe het spelletje gaat.

Een drankje doen bij Mooie Boules

Maar voordat we ons begeven naar de jeu de boules baan drinken we onszelf eerst wat moed in. En daarvoor is Mooie Boules een goede plek voor. Je kunt buiten op het terras drankjes doen, maar ook binnen zijn er verschillende hoge en lage tafels om aan te zitten. Dus ook als je geen Frans balspelletje gaat spelen is deze nieuwe spot in Amsterdam Oost een top plek om een middag en/of avond door te brengen.

Jeu de boules Mooie Boules Amsterdam Oost

Foodcourt inspired by Ron Blaauw en Michiel van der Eerde

En als je er toch bent, dan kun je ook gelijk even testen wat de foodcourt van Mooie Boules te bieden heeft. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende dingen: zo heb je pita’s met smeersels van Pita Pita Pita, bowls van Wãha Bowls of Super Bowls by BAUT, gegrilde kip van Armando’s, Vietnamese pho van Pho Sho by BAUT,  of Indo food van Warung Indo. Allemaal foodconcepten van niemand minder dan Ron Blaauw en Michiel van der Eerde. Als je weleens bij Nacarat bent geweest dan zul je de dip van verbrande bosui vast wel herkennen.

Rijsttafeltje doen? Als je een rijsttafel van Warung Indo (by Ron Blaauw) bestelt staat je tafel in no time vol met allerlei bakjes gevuld met de lekkerste dingen.

Deze kip was zo goddelijk.

Dippen en smikkelen maar met de pita’s met smeersels van Pita Pita Pita.

Bowlfanaten komen aan hun trekken bij de foodcourt van Mooie Boules.

Deze zoete aardappelfrietjes waren niet te doen lekker. Super krokant van buiten en fluffy van binnen. Ik ben zelf meer fan van mayonaise met een zuurtje of een mosterdje, dus als die erbij had gezeten was ik helemaal verkocht geweest.

Oh yes spekkoek! Ik hou zo van Indo food.
Mooie Boules Amsterdam food court

Je kunt dus zeker een lekker vorkje prikken bij Mooie Boules. Je moet wel voor lief nemen dat je uit bakjes eet en met houten bestek. Zelf vind ik het wat minder om van hout te eten, na een paar happen ga je toch de hout proeven en voelen. Dus misschien dat ik de volgende keer Jack Nicholson stilo mijn eigen bestek meeneem. Net zo lief voor het milieu en het eet gewoon lekkerder.

Laat het thuis bezorgen door Deliveroo

Oh en de foodcourt van Mooie Boules is een zogenaamd editions lijn van Deliveroo. Dat is hun tak waarbij je voer van gerenommeerde chefs (in dit geval dus Ron Blaauw en Michiel van der Eerde) thuis laat bezorgen. Dus als je liever op een afstandje van het lekkers van de Mooie Boules foodcourt wilt snoepen, kun je het dus thuis laten bezorgen.

Een potje jeu de boules spelen

Ok, tijd voor een potje jeu de boules. We zijn met z’n zessen en hebben de baan boven gereserveerd. Zo kunnen we in twee teams van drie man ballen gooien. En het is bizar hoe we van leken langzaam aan veranderden in super fanatieke jeu de boules spelers. Team spirit all over. Dit is te leuk om te doen.

jeu de boules Mooie BoulesMooie Boules Amsterdam jeu de boules spelen

Mooie Boules
Zeeburgerpad 3
Amsterdam Oost
Lunch | drinks | diner | terras | jeu de boules | foodcourt

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag vanaf 16.00 uur
Zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur
De keukens zijn iedere dag geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”40″]

Tags: foodcourt Ron Blaauw en Michiel van der Eerde | eerste jeu de boules hal in Amsterdam | jeu de boules foodhal in Amsterdam | waar kun je jeu de boulen in Amsterdam? | foodhal in Amsterdam Oost | jeu de boules Amsterdam Oost | nieuwe hotspot in Amsterdam Oost

Translate»
Lees vorig bericht:
Branie Amsterdam restaurant West
Branie Amsterdam is heerlijk gedurfd en lekker eigenwijs

Op de Ten Katemarkt zit sinds kort een heerlijk eigenzinnig en gedurft tentje: Branie Amsterdam. Lees verder

Sluiten