Paaseiland nieuw ‘beach resort’ aan ’t IJ

Een biertje drinken i n een hangmat terwijl je over ’t IJ tuurt kan bij Paaseiland.

Ok, op zo’n dag vandaag moet je nog niet denken aan blote enkels en onbedekte schouders, maar voor je het weet is het terras of beter nog strandweer! En dan is een nieuwe spot aan ’t IJ waar je verkoeling kunt zoeken meer dan welkom.

Paaseiland op het Stenen Hoofd

Ik blijf het stukje Amsterdam rondom Het Stenen Hoofd waanzinnig vinden. Zo’n heerlijk ruig deeltje Mokum aan ’t IJ, het blijft me fascineren. En nu krijgen we een toffe nieuwe spot op dit plekje: Paaseiland. Bij het aanmaken van hun Facebookpagina hebben ze gekozen voor de classificatie beach resort. Te grappig. Gelukkig wordt Paaseiland geen giga resort in Amsterdam West. Wat het wel wordt? Een chille hangout met cosy terras waar je je even in the Pacific waant.

Ik denk dan aan zand, palmbomen en een zwoel sfeertje. Klinkt me als muziek in de oren. Op de kaart van Paaseiland prijken straks gerechten die niet mis zullen staan op de menukaart van een eettentje op Hawaii, bij een izakaya in Japan of in een eetgelegenheid in ander land rondom de Stille oceaan. Comfort food uit the Pacifische keuken to tha bone is het bij deze nieuwe chille spot op Het Stenen Hoofd. Op hun Facebookpagina komen dingen voorbij als Kalua Pork en bananenbrood met macadamia en tijdens hun testdiner bij Skatecafe staan laksa soep, katsu burger van sous-vide gegaarde kip op een brioche met ponzu-koolsla en katussaus, voor de vegans crispy tempeh burger en kokos-guave cake op het menu. Dikke yum!

Terras aan het water om drankjes te doen

Uiteraard krijgt Paaseiland een terras en als je het terrein een beetje kent weet je wat voor waanzinnig uitzicht je daarbij cadeau krijgt. In je hangmat of in het gras stil je je dorst met ijskoude pretcilinders, wijntjes of een cocktailtje.

Ik kan niet wachten totdat het weer strandweer is en dan zou Paaseiland zomaar dé plek kunnen zijn om wat zonnestralen te vangen. Vanaf 18 april trapt Paaseiland af op Het Stenen Hoofd.

Paaseiland
Westerdoksdijk 707
Amsterdam West | Stenen Hoofd
Ontbijt | lunch | diner |terras

Openingstijden:
Volgen snel

Foto van de Instagrampagina van Paaseiland geplukt.

[mapsmarker marker=”143″]

Tags: stadstrand in Amsterdam West | terras aan ’t IJ | nieuw terras in Amsterdam West | nieuwe spot op Het Stenen Hoofd | nieuwe chille hangout aan ’t IJ | nieuwe spot in Amsterdam West

Translate»
Lees vorig bericht:
Vegabond De Clercqstraat Amsterdam West gezonde salade
Vegabond is een heus Veggiewalhalla!

Vegabond De Clercqstraat is een walhalla voor veggie lovers. Lees verder

Sluiten