Paindemie Amsterdam opent permanent op de Kinkerstraat

Paindemie Amsterdam, de broodjeszaak van the Breda Group, ontstond tijdens de corona pandemie.

[Laatste update 24 november 2022] Toen de horeca in lockdown ging en alleen nog takeaway mogelijk was toverden het trio achter de succesvolle horecazaken Restaurant Breda, Klein Breda en Maris Piper laatstgenoemde horecazaak om tot een takeaway broodjeszaak. Ze doopten dit to go-concept om tot Paindemie (een knipoog naar de pandemie waar we in zaten) en de juicy sandwiches gingen als ehhh warme broodjes over de toonbank. En nu we uit de coronacrisis lijken te klauteren is het broodjesconcept terug. Dit keer op een permanente locatie op de Kinkerstraat.

Knap interieur

Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de inrichting van Paindemie Amsterdam want deze nieuwe zaak ziet er te gek uit. In het funky interieur met flink wat verwijzingen naar Japan staat een air hockeytafel, overal hangen kekke neonborden, er is een snackmuur en nog veel meer toffe gadgets. Ik ben helaas niet boven geweest, maar daar schijnt een speak easy cocktailbar te zijn. Behoorlijk tof dus.

Tosti’s, sandwiches en burgers

Naast dat deze nieuwe spot behoorlijk goed smoelt, kun je hier ook een gruwelijk lekkere burger, sandwich of tosti scoren. Ik had de black pudding sando, een superkrokante tosti met bloedworst, sla, uiencompote, mayonaise en als extra’tje wat Madame Jeanette. Wauw wat een grandioos broodje was dit. Echt eentje om je vingers bij af te likken. En als je wat meer trek hebt kun je je broodje upgraden met wat te drinken en frietjes.

Verder hebben ze bijvoorbeeld ook French toast met gezouten karamel, een Hotdoggy dog of een Paindefrikandel. Die laatste ga ik de volgende keer nemen. Want één ding is zeker, ik kom hier zeker nog eens terug!

Ow ja, ze hebben ook vega opties.

Paindemie Amsterdam
Kinkerstraat 122
Amsterdam West | Oud-West | Kinkerbuurt
Lunch | takeaway | delivery

Openingstijden Paindemie:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag van 12.00 uur tot 22.00 uur (de bar gaat om 17.00 uur open)
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 1.00 uur (de bar is de hele dag open)
Zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur (de bar is de hele dag open)

Plan je route naar Paindemie

Ook interessant:

Pop-up broodjes en tosti takeaway Paindemie Amsterdam opent permanente broodjeszaak op de Kinkerstraat in Amsterdam Oud-West | nieuwe broodjeszaak op de Kinkerstraat in Amsterdam | binnenkort nieuwe tosti en sandwich spot op de Kinkerstraat in Amsterdam West | de lekkerste broodjes van Amsterdam eet je hier | broodjes eten in Amsterdam | Paindemie heropent in Amsterdam West | sandwiches, tosti’s en hamburgers bij broodjeszaak Paindemie op de Kinkerstraat in Amsterdam Oud-West

Translate»
Lees vorig bericht:
Bij Wils Bakery Café eet je ambachtelijk bereide gerechten en verse baksels in een bistrosfeertje

Stelletjes, jonge ouders met hun kids, vriendengroepen, het lijkt of iedere doelgroep wel vertegenwoordigd is op deze zaterdagmiddag bij Wils...

Sluiten