Pittige Chinese noedels…zo lekker!

Ik ben gek op noedels. Ik maak dan ook regelmatig deegsliertgerechten.

Van Thaise pad thai tot aan Vietnamese dunne rijstnoedels, maar vooral ook Chinese noedels. Laatst besloot ik pittige noedels te maken. En ze waren zo goed dat ik besloot het recept uit te schrijven. Deze Chinese noedels zijn pittig, warming en zo lekker. Ze zijn een beetje geïnspireerd op dan dan noedels, maar dan een beetje van Sam. En ook niet verkeerd, ze staan zo op tafel. Ideaal dus.

Benodigdheden pittige chinese noedels:

Recept voor twee personen | 30 minuten bereidingstijd

 • 500 gram varkensgehakt (evt half om half gehakt)
 • een stuk gemberwortel van 5 cm (geschild en fijngehakt)
 • 3 tenen knoflook (geplet, gepeld en fijngehakt)
 • 6 eetlepels sojasaus
 • 1 snufje zout
 • 175 gram eiernoedels
 • 3 eetlepels pindakaas
 • 2 eetlepels sambal oelek
 • 1,5 eetlepel suiker
 • 1,5 eetlepel mirin
 • 1,5 theelepel rijstazijn
 • olie om in te bakken
 • kopje water
 • 2 bosui (in ringen gesneden)
 • handje ongezouten pinda’s (geplet in de vijzel)

Zo maak je deze waanzinnig lekkere spicy Chinese noodles

Doe het varkensgehakt in een kom en meng het met 3 eetlepels sojasaus (dus de helft van wat je in totaal nodig hebt). Maak vervolgens gehaktballetjes van ongeveer 3 centimeter van het gehakt.

Verhit wat olie in een hapjespan of pan met dikke bodem. Wanneer de olie heet genoeg is (test dit door voorzichtig wat water in de pan te druppelen, wanneer het water sist is de olie heet genoeg) leg dan de gehaktballetjes in de olie. Bak de balletjes om en om. Niet te vaak draaien, anders krijgen de ballen niet de kans een mooi krokant laagje te vormen. Wanneer alle ballen rondom bruin zijn, plet ze dan met een bakspatel en bak het gehakt rul. Schep het gehakt uit de pan en laat uitlekken op een paar lagen keukenpapier.

Zet een grote pan met water op en voeg wanneer het water kookt de eiernoedels toe. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking maar haal er één minuut kooktijd vanaf. Straks verhit je de noedels nog even in de pittige zoetzure pindasaus, dus zorg dat ze niet helemaal doorgekookt zijn wanneer je ze afgiet en afspoelt.

Meng in een kleine kom de andere helft van de sojasaus, pindakaas, sambal oelek, suiker, mirin, zout en rijstazijn tot een papje.

Verhit wat olie in een wok. Test wederom of het vuur heet genoeg is. Wanneer de olie bakklaar is, zet je het vuur op middelhoog en doe je de knoflook en gember erbij. Blijf goed roeren zodat de knoflook niet verbrandt. Doe de gehaktballen erbij en roer alles goed om. Giet vervolgens het sojapindamengsel erbij en meng alles goed door elkaar. Doe er een kopje water bij en zet het vuur nog wat lager. Laat alles een paar minuten pruttelen totdat de saus iets is ingekookt. Voeg de gekookte noedels erbij en roer alles goed door elkaar. Kook alles nog even een minuut en serveer de pittige noedels met bosui en fijngehakte pinda’s.

Maan maan sik!

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
10 redenen om nu naar Mexico te gaan

Als je zojuist je vakantie hebt geboekt en Mexico is niet de bestemming waarvoor je hebt gekozen, Lees verder

Sluiten