10 dingen die je nog niet wist over ramen

Happy Ramen Noodle Day! Vandaag staat in het teken van deze heerlijke noedels!

Zoals jullie weten ben ik verzot op ramen noodles. In het artikel over Sun Noodle kunnen jullie lezen dat er honderden soorten noedels zijn. Kronkelend, recht, dik, dun, etc etc. Maar wist je deze tien grappige dingen al over ramen?

1

Ramen komt oorspronkelijk helemaal niet uit Japan. Het waren de Chinezen die het noedelgerecht naar Japan brachten. Creatief zoals ze zijn, transformeerden de Japanners dit redelijk basic gerecht tot de ramen zoals we die nu allemaal kennen.

2

Ramen slurp je. Op deze manier kun je de noedels snel genoeg eten voordat ze afkoelen. Sommige mensen beweren dat je de smaak van de noedels het beste kunt ervaren in de keel. Misschien heb je het wel voorbij zien komen in één van de afleveringen van David Changs Mind of a Chef. Dus slurpen maar!

3

Het woord ramen komt waarschijnlijk van het Chinese woord lamian, een Chinese noedelgerecht.

4

Het gerecht ramen is ontstaan in Sapporo, de meest noordelijke stad in Japan.

5

Ben je helemaal waus van ramen en wil je er echt alles over weten? Ga dan naar Yokohama in Japan. Daar is namelijk een ramenmuseum waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van ramen. Ook vind je er meer informatie over de verschillende soorten noedels voor ramen, de verschillende soepen (broths) en meest uiteenlopende toppings in je ramen. En natuurlijk kun je ook ramen eten in het ramenmuseum.

6

Is het je weleens opgevallen dat de noedels stevig blijven terwijl ze in de hete bouillon drijven? Dit komt door de kansui. Dit doen de noedelmakers bij het bloem en dit bestanddeel zorgt ervoor dat de noedels lekker chewy blijven in de kokend hete soep. De toevoeging van kansui is overigens ook de reden waarom de noedels vaak geel zijn. Nee het is dus niet ei zoals veel mensen denken die de ramen noedels geel kleurt.

7

Iedere Japanse regio heeft haar eigen signatuur ramen.

8

Momofuku Ando kwam als eerste met de instant ramen. Dit was in 1958. En zoals we allemaal weten werd dit product een mega succes.

9

Ken je die automaten waar je in Nederland chips en snoep uit kunt tappen? In Japan vind je ramenmachines waar je ramen kunt kopen. Doe mij dan maar die ramen please.

10

Ramen werd ooit beschouwd als een luxe maaltijd. Slurpen met een pinkje omhoog dus?

Natuurlijk zijn er nog meer funny facts over ramen, maar hopelijk kom je met deze tien Ramen Noodle Day goed door.

Amsterdam Ramen Map

Op ramenavontuur

Kun je maar geen genoeg krijgen van dit Japanse noedelsoepgerecht? Je kunt de Amsterdam Ramen Map bestellen. Een handige kaart met een overzicht van alle ramenrestaurants van Amsterdam met een beschrijving zodat je precies weet waar ze jouw favo ramen serveren. Je kunt ze ook allemaal uittesten en erachter komen welk ramenrestaurant van Amsterdam jouw favoriet is.

Kaart ramenrestaurants Amsterdam Amsterdam Ramen Map

Tags: feiten over ramen | wat je nog niet wist over ramen | ramennoedels | ramen noodles | Amsterdam Ramen Map | ramenrestaurants Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Dim sum lunch Full Moon Garden Amsterdam restaurant
Dim sumparadijs Full Moon Garden is eindelijk open!

En het regent er goddelijke Asian bites waar jij van kunt snoepen! Lees verder

Sluiten