Why I love cold brew coffee

Deze zomer slurp je van een cold brew coffee, oftewel een koud gezette koffie. Niet alleen te gek om van te drinken, maar nóg leuker als je dit zomerse drankje helemaal zelf brouwt in je eigen keuken. Want het is easy as hell.

De voordelen van een cold brew vs hot coffee:

  1. De smaak is zachter, minder zuur en minder bitter dan hot coffee
  2. Je kunt de koude koffie twee tot vier weken bewaren in de koelkast. Zo heb je altijd een cold one ter beschikking.
  3. Als je cold brew koffie drinkt heb je ook minder last van brandend maagzuur dan van hete koffie.

Dus hup aan de slag om je eigen cold brew koffie te maken.

De juiste bonen kopen

Ook hier geldt het cliché, een goed begin is het halve werk. Dus koop de juiste koffiebonen. Koffie met een fruitig en fris smaakje is aan te raden. Van nature heeft koffie uit Afrika dit al wat meer, dus als je hiervoor gaat zit je goed. Maar ook Zuid-Amerikaanse landen maken koffie met een fruitige en frisse smaak. Ik zeg gewoon even vragen.

Let er verder op dat je koffie met een filter branding naar huis neemt. Deze koffiebonen zijn lichter gebrand, kijk maar hieronder naar de bonen links ten opzichte van de bonen rechts.

koffiebonen

Hier koop je je bonen

Bij Caffenation, Stooker, white label coffee, Bocca of Lot61 kun je je bonen scoren. Wil je eerst eens een cold brew proeven voordat je alle spullen in huis haalt en aan de slag gaat? Bij Lot hebben ze cold brew koffie op tap zodat je a cold one kunt proeven.

Aan de slag met de koffiebonen

Je hebt grof gemalen koffiebonen nodig. Je kunt ze zelf malen als je een koffiemaler hebt, heb je er geen laat ze dan grof malen. Oh en laat de gemalen koffie niet te lang staan na het kopen.

Koud brouwen maar

Nu is het tijd om de koffie met het water te mengen, oftewel the cold brewing. Meng 4 delen water (op kamertemperatuur) met één deel gemalen koffie. Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt maken. Dek het brouwsel af of giet het in iets dat afsluitbaar is zodat er geen andere smaken bij kunnen komen. Laat het vervolgens 12 tot 16 uur in de koelkast staan. Nadat de koffie is getrokken filter je het mengsel in een koffiefilter. En klaar is je homemade cold brew koffie!

Give it your signature

Het leuke aan DIY is dat je helemaal los kunt gaan met experimenteren. Speel met de hoeveelheid koffie, de type bonen en de duur van het brouwen en ontdek je eigen favo signature smaak.

Hoe serveer je cold brew?

Cold brew koffie drink je natuurlijk koud, met ijsklontjes en een citroentje. Oh en voordat je liters hiervan achterover slaat, doordat de koffie heel erg lang in het water is geweest zit er heel veel cafeïne in dit drankje. Don’t say I didn’t warn ya!

Make it special

Je kunt je cold brew coffee nog een tikkie spannender en cooler maken door er bijvoorbeeld:
  • Een cocktail van te maken
  • Er een cold brew mint latte van te maken
  • Of er ijs van te maken

Enjoy your cold brew!

Translate»
Lees vorig bericht:
Halve avocado eten The Avocaod Show Boutique
The Avocadoshow opent restaurant met terras aan de Keizersgracht waar je ook kunt dineren

En daarmee is de derde avocadoshowspot een feit. Lees verder

Sluiten