Dit kaneelbroodjes recept van Chef’s Table chef Magnus Nilsson wil je dit weekend nog maken

Ik hou van bakken, het heeft iets meditatiefs.

Lekker met mijn handen in het deeg en een beetje kneden. Tegenwoordig maak ik op zaterdag regelmatig kaneelbroodjes. En dan wel naar het recept van Magnus Nilsson, je weet wel de chef en eigenaar van Fäviken (zoals gezien op Chef’s Table :)). We hebben zijn kookboek Nordic Cookbook en daar staat dus dit goddelijke recept in. Iedere week vraagt mijn vriend weer of ik kanel bullar ga maken. En tja aangezien de liefde van de man door de maag gaat kan ik uiteraard niet weigeren. En stiekem geniet ik zelf ook van deze heerlijke buns die je een instant warm gevoel geven.

En ik denk dat jij deze kaneelbroodjes ook wel kunt waarderen, dus hieronder het recept voor de kanel bullar of cinnamon buns van Magnus Nilsson. 

recept voor 10 kaneelbroodjes

dit heb je nodig voor het deeg van de kanelbullar

  • 160  ml melk
  • 75 gram boter
  • 0,5 eetlepel kardemompoeder
  • 25 gram droge gist
  • 0,5 ei
  • 62,5 gram suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 375 gram bloem

Verwarm in een pannetje de melk, het boter en de kardemompoeder in een klein pannetje totdat de boter is gesmolten. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen totdat het net iets boven kamertemperatuur is. Doe de gist erbij en roer het even door.

Doe het melk-gist-mengsel in een grote (beslag)kom en doe het ei, de suiker, de zout en het bloem erbij. Mix alles met de deeghaak van een mixer (of zoals ik met je handen) in tien minuten tot een glad, glanzend en zacht deeg.

Laat de deegbal onderin de kom liggen en bedek het met een schone theedoek. Laat het deeg 20 tot 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Nadat het deeg is gerezen keer je de kom om boven een met bloem bestoven werkblad. Kneed het deeg kort met je handen. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek en leg het deeg vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bedek het deeg weer met de theedoek en laat het minstens een kwartier liggen.

dit heb je nodig voor de vulling van de kanelbullar

  • 100 gram hele zachte boter
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 50 gram suiker

Nadat het deeg voor een tweede keer is gerezen rol je deeg uit tot een rechthoek met een breedte van 40 cm. 

Gebruik een spatel om de boter over het deeg te verspreiden. Laat aan de bovenzijde een rand van 4 cm onbesmeerd. Strooi de kaneel en het suiker over de boter. Rol het deeg vanaf de onderzijde strak op tot een lange rol. Zorg dat het deel van de rol waar geen boter, suiker en kaneel zit aan de onderkant van de rol zit.

Snijd met een scherp mes 10 dikke plakken uit de rol. Leg de rollen op de bakplaat met bakpapier en bedek het met de theedoek. Laat de rollen 25 minuten rijzen.

Bak nu de kanelbullar af

dit heb je nodig voor de ei coating

  • 1/5 ei
  • 10 ml melk

Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Maak een mengsel van het ei en de melk en bestrijk de cinnamon buns er lichtjes mee. Bak de kaneelbroodjes in 10 tot 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bakrek. Eet smakelijk!

kanel bullar recept magnus nilsson faviken
kaneelbroodje faviken magnus nilsson recept

Tags: recept kaneelbroodjes | recept kanel bullar | recept cinnamon bun | bakken | lekker recept | recept faviken | recept magnus nilsson | zoete recepten | bakrecepten 

Translate»
Lees vorig bericht:
Baohuis Amsterdam Westerpark bar cafe restaurant
Baohuis nieuwe bao buns bar in Amsterdam West

Naast gruwelijk goede bao's happen kun je er ook cocktails drinken. Lees verder

Sluiten