Restaurant ANNA nu ook bistro en wijnbar

Restaurant ANNA op de Warmoesstraat heeft iets nieuws. Naast een avondje stylish fine dining met knappe gerechten en fijne wijnen kun je nu ook relaxed wijntjes nippen bij de wijnbar en je storten op echt voer bij het bistro gedeelte. Voor dit nieuwe bistro concept is Ben van Geelen (oud-eigenaar van Restaurant A La Ferme in de Pijp) benoemd tot chef. Ben heeft er duidelijk veel zin in en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, want we krijgen er steeds meer zin in. Vol passie vertelt hij over zijn menu vol met boerengerechten. Maar dan wel internationale boeren, zowel Jean Pierre uit het Franse boerenland als een boer uit het verre oosten zouden zich hier te buiten kunnen gaan aan de mooie gerechten.

Wijnbar met wijn en bites

Zodra je de lange smalle zaak binnenkomt struikel je over de wijnbar op rechts. Een fijne plek om lekker met wat bites te nippen van wijn. Wat dacht je van garnalenkroketten van Holtkamp? Maar dan wel met een awesome homemade mayonaise met een lekker zuurtje erin. Ben vindt ze de beste kroketten die er zijn, dus waarom zelf maken? The man has got a point there.

restaurant-anna-holtrop-garnalenkroket

Bistro of fine dining

Zin in wat stevigs te knabbelen? Je rolt zo door naar het bistro deel waar je zo de open keuken in kunt loeren. Ben je wel te porren voor een fine dining experience? Dan nog even doorrollen naar het achterste deel waar de tafels mooi zijn gedekt compleet met wit linnen. Je kunt het zelf dus zo simpel of gek maken als je wilt.

restaurant-anna-amsterdam-centrumbistro-restaurant-anna-amsterdam

Als opwarmertje delen twee mooie gerechten het midden van de tafel. Een papadum met makreeltartaar, wasabimayonaise en tapiocaparels van sojasaus. En een groentepallet met mozzarella. Deze twee gerechten horen zij aan zij, want ze zijn beide even te gek.

De papadum is lekker krokant, de makreel is te vers voor woorden, de sojasausparels zijn kleine smaakbommetjes die wel heel erg goed gaan met de pittig zoete wasabimayo. This dish blows my mind. Het groentepallet klinkt saai en gewoontjes, maar niets is minder waar. Ieder stukje groen is met liefde behandeld en heeft bizar veel smaak. Zoetzuur van de balsamico en de knapperige pompoen- en zonnebloempitten maken het gerecht af.

restaurant-anna-amsterdam-diner restaurant-anna-amsterdam

Het tussengerecht komt in zijn eentje op tafel en dat is maar goed ook, want hij verdient alle aandacht. Met een microplane raspt Ben nog even wat verse witte truffel over dit heerlijke rijstgerecht met een gepocheerd ei en crème fraîche. Ik neem een hap..de risottorijst is lekker romig, maar heeft net nog een kleine bite. En dan proef ik de goeey eigeel en het aardse van de witte truffel. Pfff dit is echt to die for.

restaurant-bistro-anna-amsterdam

It’s time for some meat: Een confit de canard met een heerlijk krokant velletje, een juicy stukje buikspek en super smaakvolle Belugalinzen. En ook nu weer, ieder element smaakt op zichzelf al te gek. En dan samen is het waanzin.

restaurant-anna-centrum-wallen restaurant-anna-amsterdam-centrum-vis

Maar er staat nog meer voor onze neus: Zeeduivel met mosselen en cassoulet van witte bonen. Het verbaast ons al bijna niet meer. Ook dit gerecht is één en al fijne smaken en structuren.

Restaurant ANNA Amsterdam bistro

Om het af te leren snoepen we nog van een bordje gevuld met heel veel lekkers van Kaas van Kef. Tevreden gaan we rollend naar buiten. Wat een geweldige avond met te gek eten en een fijne sfeer. Zeker eentje om te onthouden.

De prijzen bij Restaurant ANNA bistro

Voorgerechten van 9,50 tot 15,50
Hoofdgerechten van 19,50 tot 31,50

Je kunt hieronder direct reserveren:

Restaurant ANNA
Warmoesstraat 111
Amsterdam Centrum
Drinks | diner | terras

Openingtijden:
Maandag tot en met zondag vanaf 18.00 uur

Bekijk de website

[mapsmarker marker=”238″]

Translate»
Lees vorig bericht:
BAUT Paradijs restaurant Amsterdam oost
BAUT gaat terug naar Oost

Het lijkt alsof het gisteren was dat BAUT neerstreek in het oude pand van Vroom & Dreesmann, maar na een...

Sluiten