Getest: Restaurant De School

Soms wordt ik middenin de nacht nog weleens badend in het zweet wakker. De reden? Een droom waarbij ik weer in de schoolbanken zit. Dat ik weer moet gehoorzamen aan leraren, op tijd aanwezig moet zijn omdat het schoolrooster dat zegt en dagen met mijn neus in de boeken zit voor een proefwerk of S.O. (bestaan die nog?). Back to school? No way hoezee!

Restaurant De School olé

Maar hoe tijden veranderen, want nu is er een school waar ik maar al te graag heen ga. Restaurant De School vind je in Amsterdam West in een oud schoolgebouw. Een spot waar de kleine wankele schooltafeltjes plaats hebben gemaakt voor met wit linnen gedekte tafels. Het lelijke zwarte schoolbord met lastige sommen zijn vervangen door mooi opgemaakte borden met gerechten waarvan je spontaan trek krijgt. Voor Restaurant De School ga ik graag terug naar school.

restaurant-de-school-amsterdam-uit-eten

Restaurant De School vast menu

Je hapt drie gangen voor € 35,=, vijf gangen kost je € 42,= en tel je € 49= neer dan krijg je zeven gangen voor je neus. Kom je een week later, dan staat er weer wat anders op het menu.

Wij beginnen met een kleurrijk gerecht dat het ingelijst niet verkeerd zou doen. Op ons bord: Gepofte appel, biet, gerookte mozzarella, waterkers en mosterdzaad. Het gerecht is net zo smakelijk als dat het eruit ziet.

restaurant-deschool-amsterdam

Onze serveerster krijgt bijna een foodgasm als ze vertelt over de kalfswang die vandaag in de keuken bereid wordt, dus hoe kun je dan nog wat anders kiezen?

En ze heeft gelijk. De kalfswang is zo zacht dat kauwen bijna overbodig wordt (bijna hè). Oh en ik ben verliefd op de Merlot uit de Dolomieten die we erbij drinken. Zo verliefd dat we de allerlaatste druppel die ze hebben, hebben opgeslurpt.

De School, tja die hoort gewoon in je lijstje van zeker-weten-goed-en-altijd-chill-food-spots.

Restaurant De School
Jan van Breemenstraat 1
Amsterdam West
Diner | terras

Openingstijden De School:
Dinsdag tot en met zondag van 18.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”167″]

Translate»
Lees vorig bericht:
wat zijn ramen noodles
Ramen noodlesoep wat is het

Ramen noodles worden steeds populairder, maar wat zijn ramen noodles nou precies? Steeds meer restaurants in Amsterdam serveren dit Japanse...

Sluiten