Restaurant Domenica gaat het nieuwe restaurant van de oude chef van Toscanini heten

Dat Flavio Ghignoni Carestia, de voormalige chef van Italiaans restaurant Toscanini, iets ging openen in het oude pand van restaurant Bordewijk in de Jordaan was al een tijdje bekend. Vanaf dat moment was het gissen. Blijft de kaart Italiaans? Wat wordt de naam etc etc. Nou de naam is inmiddels bekend: Restaurant Domenica gaat dit nieuwe restaurant op de Noordermarkt heten.

Restaurant Domenica op de Noordermarkt

Het openen van dit nieuwe restaurant doet Flavio overigens niet solo. Samen met Toscaninis oud-sommelier Kelly Schuurman gaat hij Restaurant Domenica vorm geven en runnen. Domenica is een city bistro aan de Noordermarkt. De keuken is fris Mediterraans, met veel aandacht voor lokale producten en talentvolle wijnmakers. Aldus hun ‘About’ op Facebook. Verder op hun Facebook omslagfoto:

Het is altijd zondag op de Noordermarkt met daaronder de Italiaanse vertaling È sempre domenica a Noordermarkt. Klinkt als een plek waar je je uitstekend kunt relaxen en waar je lekker in chillstand kunt gaan. Ik scroll nog even door hun Instagramfeed. Stijlvolle foto’s met een glimp van het gebruik van ruige materialen zoals steen in combinatie met zacht linnen voor het personeel. De kleuren zijn rustig en stijlvol. Ook ontbreken de flessen wijn niet. ‘It’s going to be about wines, great food and conviviality,’ lees ik bij één van de posts. Hmm klinkt als en ziet eruit als een plek waar je eenmaal geïnstalleerd vooralsnog niet naar huis wilt. Een vaste eetstek voor vele Amsterdammers is met Restaurant Domenica geboren vermoed ik.

Het restaurant op de Noordermarkt krijgt ook een terras (ok, daar moet je nu even niet aan denken, maar in de zomer zul je er dankbaar om zijn) en ze gaan eind december 2018 open.

Restaurant Domenica
Noordermarkt 7
Amsterdam Centrum | Noordermarkt
Lunch | diner

Openingstijden:
Volgen snel

Foto/afbeelding: Domenica

[mapsmarker marker=”104″]

Tags: oud-chef en oud-sommelier restaurant Toscanini openen Restaurant Domenica | nieuw restaurant in oude pand restaurant Bordewijk | nieuw restaurant op de Noordermarkt | nieuw restaurant in de Jordaan | voormalig chef Toscanini opent restaurant | Flavio Ghignoni Carestia opent restaurant op de Noordermarkt

Translate»
Lees vorig bericht:
10 Sint cadeautjes voor foodies (onder de 15 euro)

Sinterklaas is weer in het land. Lees verder

Sluiten